Opgeruimd staat netjes

patchkast

Heb je jouw patchkast al eens goed bekeken? Ziet die er opgeruimd, overzichtelijk en netjes uit? Of is jouw bedrading chaotisch en hangen ze als een wirwar door elkaar?

 

Het lijkt niet heel belangrijk hoe jouw patchkast eruit ziet. Maar dat is het wel.

patchkast

Orde heeft veel voordelen

Vindt er bijvoorbeeld een storing plaats, dan breng je met een geordende patchkast snel de oorzaak inzichtelijk. Ook kunnen er onnodige storingen plaats vinden door chaotische bedrading. En uitbreidingen realiseer je eenvoudig als je serverkast op orde is. Helemaal als alles is gelabeld met een legenda, waardoor je weet waar bepaalde kabels voor dienen.

 

Het komt voor dat verschillende leveranciers hun apparatuur leveren voor netwerkomgevingen. Hierbij gaat vaak het overzicht in de patchkast verloren. Oude apparaten blijven hangen en overbodige bekabeling wordt niet weggehaald. Denk daarbij aan ISDN centrales of oude netwerkswitches. Een opgeruimde serverkast is zowel voor jezelf als voor je leveranciers een win win situatie.

 

Procedure opruimen patchkast

Voor het opruimen van jouw patchkast hanteren we een standaard procedure:

  1. Samen met jou kijken we welke apparatuur er nodig is of vervangen moet worden
  2. Er wordt ook gekeken naar de staat van jouw bekabeling
  3. We plannen een afspraak met je in om offline onderhoud uit te voeren. De patchkast halen we het liefst helemaal leeg en ruimen alle overbodige apparatuur op. De nieuwe apparatuur plaatsen we en onnodig lange patchkabels vervangen we.
  4. Er worden foto’s gemaakt van de nieuwe geoptimaliseerde omgeving. Dit is zowel voor jou als klant handig om na te gaan hoe alles is ingeregeld, maar we gebruiken het ook voor onze klantdocumentatie.

patchkast

Tot slot: Het eindresultaat is geweldig! Zeg nou zelf. Wil je weten hoe je jouw situatie verbetert? Wij vertellen je er graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Bekijk onze vacatures!