Wekelijkse update Office 365 – Wk 46

Gebruik je de samenzijn modus van Teams dan lijkt het of iedereen in dezelfde ruimte zit. Dit creëert rust tijdens een vergadering en brengt de verbinding dichterbij. Het vergroot het gebruik van non-verbale communicatie en zet in op de focus van gezichten. Bij vergaderingen waarbij veel personen aan het woord zijn, zie je meteen wie het woord voert. Toch kan het ook onrust creëren.

 

Je ziet soms niet waar bepaalde personen zitten en kunt hun reactie niet peilen of lezen. Met een nieuwe functie in Teams wijs je deelnemers een stoel toe in de samenzijn modus. Deze functie is alleen voorbehouden aan de organisator van de vergadering en alle deelnemers zien standaard de nieuwe stoeltoewijzing in de virtuele ruimte.

 

Met deze nieuwe functionaliteit laat je jouw online vergadering nog meer aanvoelen als een vergadering op kantoor. Maar er is meer waarmee je jouw werken in Microsoft 365 verbetert.

 

In ontwikkeling

 

SharePoint: Samenvoeging SharePoint, Teams en Groups admin center.

In de afgelopen Jaren zijn er steeds meer onderdelen, zoals Groups en Teams, bij gekomen in Microsoft 365. Op dit moment hebben deze drie onderdelen allemaal een eigen admin center, terwijl de achterliggende werking hetzelfde is. Voor beheerders is het beheer hierdoor lastig omdat je steeds weer naar een ander admin center moet gaan.

Gelukkig ziet Microsoft dit probleem ook en gaan ze een update uitbrengen waarin ze Teams, SharePoint en Groups samenvoegen tot 1 admin center. Je moet dan wel admin zijn van Teams, SharePoint en Groups. Ben je bijvoorbeeld alleen SharePoint admin, dan kun je Teams en Groups niet beheren.

 

Teams: Chat berichten verwijderen

Soms heb je lange chat gesprekken in Teams waardoor waardevolle informatie ver naar boven wordt geschoven. Binnenkort kun je deze in zijn volledigheid verwijderen, terwijl de rest van de chat blijft staan.

 

Teams: @Everyone in chat

Je gebruikt deze mogelijkheid vast al een tijdje. Het benoemen van een individu binnen de chat met @. Daar blijft het niet bij. Binnenkort kun je ook iedereen benoemen door het typen van @everyone of @iedereen. Dat maakt het veel makkelijker als het bericht voor iedereen bedoeld is.

 

Word uitgerold:

 

Teams: Aanpassen of verwijderen van bestanden in een kanaal of OneDrive binnen IoS en Android

Microsoft doet er altijd wat langer over om bepaalde functionaliteiten aan iOS en Android toe te voegen. Zo ook het aanpassen of verwijderen van een bestandsnaam binnen een kanaal of OneDrive. Dit wordt nu uitgerold en binnenkort verwijder je of pas je ook bestanden aan op een iOS en Android apparaat. Ook dan klik je op de 3 puntjes en pas je de naam aan.

 

Uitgerold:

 

Teams: plaatsen toewijzen tijden online vergadering

Vanaf nu wij je in de samenzijn modus plaatsen toe aan deelnemers. Dit heeft als voordeel dat ze niet steeds verspringen en je hoeft niet te zoeken waar de personen zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures