Wekelijkse update Office 365 – Wk 43

Zit je in een Teams meeting met iemand die een andere taal spreekt, dan maakt Teams het je gemakkelijk want met live ondertiteling zit je nooit met woorden die je niet kent of begrijpt.

Deze functie staat aan zolang je de deelnemer in beeld hebt. Maar als deze persoon een document of het scherm deelt, dan heb je à la minute geen live ondertiteling meer. Vervelend, want ook dan kun je het goed gebruiken.

 

Microsoft speelt hier op in met de nieuw aangekondigde ontwikkelingen. Dat zijn niet de enige die op de roadmap staan, wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Kijk wat Microsoft nog meer in petto heeft.

 

Nieuw in ontwikkeling

 

Outlook: Uitgestelde verzending voor iOS en Android

Waar het in Outlook voor Windows al een tijdje kan, wordt het nu ook voor iOS en Android mogelijk: het verzenden van een mailtje op een later tijdstip. In Outlook gebruik je  bij het opstellen van een nieuw mailtje via Bezorging uitstellen  en kiest voor een aantal opties. Dit kun je binnenkort ook als je werkt met Outlook op een iOS of Android apparaat.

 

ondertiteling teams

 

Microsoft Forms: Geanimeerde achtergrond

Een leuke update als je veel gebruik maakt van Forms, leuke nieuwe achtergronden.

 

Whiteboard: Tekst format update

Ook zijn er steeds meer ontwikkelingen in Whiteboard waardoor je er steeds meer dingen mee kunt doen. Nu komt er een update waarmee je je tekst geavanceerd opmaakt, bijvoorbeeld met nieuwe fonts en styles.

 

OneDrive: Updates voor delen

OneDrive komt met een update voor het delen van bestanden. Het delen van een map en/of bestand wordt makkelijker en je hangt binnenkort ook labels aan je documenten waardoor je toegang tot de documenten kunt beperken.

 

Microsoft Teams: Ondertiteling altijd zichtbaar tijdens vergaderingen

Teams wordt wereldwijd gebruikt en ondersteunt de live ondertiteling in steeds meer talen. Heel handig. Maar als er een scherm wordt gedeeld, verdwijnt de spreker uit beeld en verschijnt het gedeelde scherm. Wanneer de spreker uit beeld is, is ook de live ondertiteling uit beeld.

Om dit probleem op te lossen komt Microsoft met een update die  2 deelnemers en een gedeeld scherm in beeld houdt. Dan zie je dus het gedeelde scherm en tegelijkertijd ook nog de spreker met de live ondertiteling.

 

Word uitgerold

 

Microsoft Teams: Update voor Firefox

Ook Firefox gebruikers delen binnenkort een scherm tijdens een Teams vergadering. Microsoft rolt dit nu uit en het is dus binnenkort beschikbaar.

 

Uitgerold

 

Whiteboard: Updates

Ook Whiteboard heeft een nieuwe functie, waarmee je binnen Whiteboard gebruik maakt van een link of video die je zelf toevoegt. Dit is voor zowel de Whiteboard app op desktop, de Teams versie en de webversie uitgerold.

 

ondertiteling teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures