Wekelijkse update Office 365 – Wk 45

De tools die we elke dag gebruiken, moeten flexibel en inclusief zijn om mensen met allerlei verschillende behoeften te ondersteunen zodat ze overal en altijd productief zijn. De afgelopen maand zijn er nieuwe functies in Microsoft 365 toegevoegd waarmee je de samenwerking verbetert, meer mogelijkheden krijgt om je stem te laten horen en je zoekopdrachten in Teams eenvoudiger uitvoert.

 

Hieronder gaan we dieper in op de nieuwe functionaliteiten van de afgelopen maand in Microsoft 365.

 

Uitgebracht:

 

Teams: Gedeelde kanalen

Microsoft is klaar met het uitrollen van gedeelde kanalen. Binnen een Teams omgeving heb je op dit moment 2 soorten kanalen: openbaar, voor het gehele Team en privé, voor bepaalde personen binnen het team. Heb je een kanaal waar personen (intern of extern) bij moeten kunnen maar ook weer niet alles mogen zien, of heb je data die je deelt tussen afdelingen die allebei een eigen team hebben, dan maak je op dit moment nog een apart team aan.

Hier heeft Microsoft een oplossing voor bedacht: Gedeelde kanalen. Met een gedeeld kanaal geef je binnen een Teams omgeving verschillende personen toegang tot kanalen zonder dat je ze toegang geeft tot het gehele team. Je kan zelfs een kanaal extern delen. Hier kun je individuele personen aan toevoegen of je koppelt dit kanaal aan een ander team, zodat medewerkers automatisch lid worden van het kanaal.

Je herkent een gedeeld kanaal aan het volgende tekentje: gedeelde kanalen teams

 

Teams: Zoekopdrachten in Teams

Microsoft is klaar met het uitrollen van een aparte zoekpagina binnen Teams. Met behulp van deze pagina zoek je in alles wat Teams biedt. Met je zoekopdrachten zoek je naar berichten, personen, antwoorden (van zowel berichten als chats, bestanden en meer). Je gaat dus niet meer specifiek naar een chat of Teams omgeving toe voor je zoekopdracht

Je zoekt heel simpel door boven in bij zoeken jouw zoekopdracht in te typen.

zoekopdrachten teams

 

Teams en Forms: Beoordelingen toegevoegd aan Polls binnen Teams

Microsoft zet steeds meer functionaliteiten over naar Teams. Reden hiervoor is het grote aantal bedrijven dat Teams gebruikt. Polls is geïntegreerd in Teams, alleen nog niet met alle functionaliteiten. Microsoft heeft nu ook de Beoordeling-Poll toegevoegd aan Polls. Eigenaren van een vergadering versturen nu makkelijk een Beoordeling-Poll voor feedback van de deelnemers van een vergadering. Nadat je ieders mening hebt gekregen wordt het resultaat gelijk weergegeven tijdens de vergadering.

 

Whiteboard: Updates

Microsoft is klaar met een aantal Whiteboard updates. Binnen Whiteboard voeg je nu zelf een link of video toe. Dit kan bij zowel de Whiteboard app op desktop, de Teams versie en de webversie.

 

Wordt nog uitgerold

 

OneDrive: Activiteiten kolom in Mijn bestanden

In OneDrive staan bestanden die voor jou persoonlijk zijn. Is er toch een bestand die iemand moet bekijken of beoordelen, dan deel je die. Je ziet achter ieder document al of bestanden gedeeld zijn of dat deze privé zijn. Hier voegt Microsoft een kolom aan toe. Dit is een activiteitenkolom, waaarin ongelezen opmerkingen en/of bewerkingen staan van het bestand.

 

Teams: Gebruik van Excel live binnen Teams vergadering

Werk je veel in Excel live? Dan kan alleen de persoon die tijdens een Teams vergadering het Excel document deelt de bewerkingen uitvoeren. Binnenkort werk je nog gemakkelijker samen in een Excel document. Wanneer je dan een Excel document deelt, kun je deelnemers het recht geven om erin te wijzigen.

 

Teams: Update voor Firefox

Firefox gebruikers delen binnenkort een scherm tijdens een Teams vergadering.

 

Teams: Hele chat geschiedenis zien na zoekopdracht

Wanneer je nu zoekt binnen de chat krijg je alleen het geselecteerde chatbericht. Binnenkort zie je ook de rest van de chatberichten zult zien, wat voor meer context zorgt.

 

Teams: Videoclip

Zeer binnenkort wordt het mogelijk om een korte videoclip op te nemen, verzenden en te laten zien binnen een chat bericht. Deze update geldt voor zowel de desktopversie als de mobiele versie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures