Wekelijkse update Office 365 – Wk 40

Een welkome aanvulling in Teams voor mensen die meerdere monitoren gebruiken. Het uitklappen van gedeelde vergaderinhoud (zoals PowerPoint Live, Whiteboard en scherm delen). Deze vensters kun je aanpassen en indien nodig verplaatsen.

 

Deze nieuwe “pop-out”ervaring in Microsoft Teams ondersteunt Microsoft alleen op moderne Windows- en macOS-apparaten met specifieke hardwaremogelijkheden. Vanaf nu verandert dit. De functie is uitgerold voor meer apparaten. “De meeste moderne apparaten met medium en high-end hardware ondersteunen het uitklappen van inhoud in een gedeeld venster tijdens vergaderingen.

 

Dit is een van de functionaliteiten die Microsoft deze maand binnen Teams heeft uitgerold. Wij laten de nieuwe functionaliteiten de revue nog eens passeren

 

Teams: Gedeelde scherm openen in apart scherm

Microsoft is klaar met het uitrollen van deze optie. Als je in een online vergadering zit kun je vanaf een gedeeld scherm openen in een apart scherm waardoor je eventuele andere video’s gewoon in beeld houdt. Je opent een apart scherm tijdens de vergadering door in de menubar “pop out” te selecteren.

 

popoutervaring teams        popoutervaring teams

 

Teams en Forms: Beoordelingen toegevoegd aan Polls binnen Teams

Er wordt steeds meer gewerkt via en met Teams. Dit is voor Microsoft een reden meer functionaliteiten naar Teams over te zetten. Polls is al een tijdje geïntegreerd in Teams, alleen nog niet met alle functionaliteiten erin. Microsoft heeft nu ook de beoordelings peiling toegevoegd aan Polls.

 

Teams: Informatie van deelnemers zien tijd vergadering binnen iOS en Android

Helaas lopen Microsoft updates voor iOS en Android vaak achter. Zo ook deze. Maar gelukkig is deze nu uitgerold en kun je tijdens een vergadering die je opent op je iOS of Android nu ook informatie van individuele deelnemers zien.

 

Deze functionaliteiten worden uitgerold.

 

Teams: voorkeur locatie kiezen bij downloaden

Deze staat al een hele tijd op de roadmap en wordt nu eindelijk doorgevoerd. Het wordt binnenkort mogelijk om zelf een download locatie te kiezen binnen Teams Desktop. Werk je met Teams online dan bepaald de instelling van de browser waar het wordt opgeslagen.

 

Teams: Antwoord suggesties in Groeps chat

Bij een 1 op 1 chat is het al mogelijk om via suggesties te reageren op een chatbericht. Microsoft is nu bezig met het uitrollen van deze mogelijkheid binnen een groepschat.
Suggesties binnen een groeps chat zijn alleen zichtbaar als je genoemd bent in een @mention of een 1 op 1 gesprek hebt in een groepschat.

 

Teams: Plaatsen toewijzen in Samenzijn modus

Als er tijdens een vergadering een ‘Samenzijn modus’ geactiveerd is, dan heeft de organisator de mogelijkheid om plaatsen toe te kennen aan deelnemers.
Op deze manier blijven de deelnemers op dezelfde plek en hoef je niet steeds te zoeken wie waar zit indien je gebruik wilt maken van opties zoals spotlight of mute.

 

Teams: Live ondertiteling tijdens vergadering

Binnenkort krijg je de mogelijkheid om tijdens een vergadering live ondertitel te gebruiken in je eigen taal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures