Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk42)

templates teams

Ook deze week besteden we weer veel aandacht aan de updates in Teams. Door het vele thuiswerken optimaliseert Microsoft Teams het videobel-programma in sneltreinvaart. Het platform rolt meerdere updates uit onder de gebruikers en ook zijn er veel ontwikkelingen gaande. Wij praten je weer bij.

 

Microsoft is op dit moment druk bezig met het toevoegen van nieuwe functies aan Teams en rolt de volgende zaken uit.

 

Nieuwe manier van bestanden delen

Heb je een bestand binnen Teams dat je graag deel met anderen zonder dat ze het mogen bewerken die niet binnen dat ene Team mogen? Goed nieuws, Microsoft is op dit moment bezig met het uitrollen van een mogelijkheid om van een bestand binnen Teams een deelbare link te maken waar je gelijk de juiste rechten op zet.

 

Meerdere schermen tegelijk open binnen vergaderingen

Vind jij het tijdens beeldbellen ook vervelend dat je je scherm waarin je werkt kwijt bent? Op dit moment rolt Microsoft een functie uit waardoor de vergadering waaraan je deelneemt in een apart scherm opent en je dus verder kunt met iets anders binnen Teams. Deze functie is er al een tijdje voor de Chat maar komt nu ook voor beeldbellen.

 

Naast het uitrollen van deze functionaliteiten zit Microsoft niet stil met de ontwikkelingen. Er zijn veel ontwikkelingen gaande binnen Microsoft Teams. Onderstaand een aantal interessante ontwikkelingen voor je op een rijtje:

 

Duidelijke melding voor chat tijdens vergadering

Wanneer je verdiept zit in een vergadering heb je vaak niet door dat er gechat wordt. Goed nieuws. Met deze oplossing komen de chat berichten bij alle deelnemers binnen een vergadering direct op het scherm. Waardoor de chat meer centraal in een vergadering komt.

 

Vergaderingen voortzetten op andere apparaten

Zit je midden in een vergadering en moet je weg? Microsoft ontwikkelt op dit moment een tool waarmee je (gemakkelijk) je vergadering voortzet op welk apparaat dan ook. Hiermee neem je deel aan de vergadering op verschillende apparaten en wissel je makkelijk tussen je devices.

 

Weghalen van achtergrond geluiden

Omgevingsgeluid is heel vervelend tijdens vergaderingen. Je dempt  je geluid om dit te voorkomen. Dan moet je wel wanneer je iets wilt zeggen er om denken dat je je microfoon weer aanzet. Heel vervelend wanneer je minuten lang aan het praten bent en blijkt dat je microfoon niet aanstaat. Daarom is Microsoft bezig met het ontwikkelen van een functie die achtergrond geluiden eruit filtert.

 

Een taak maken van een bericht binnen Teams

Het bijhouden van al je taken is lastig. Je maakt natuurlijk gebruik van Planner en To-Do maar zelfs dan vergt het bij elkaar rapen van je taken veel handelingen. Zit je bijvoorbeeld in een chat met een collega en wil je jezelf een taak toebedelen dan moet je de tekst kopiëren, de taken app openen, een nieuwe taak toevoegen en daarna weer terug naar de chat. Veel handelingen die straks niet meer nodig zijn. Van een bericht kun je dan direct een taak maken. Deze komt dan in Taken terecht.

Deze functie is mogelijk doordat Taken (Tasks) ook binnen Teams beschikbaar komt. Heb jij nog geen Taken binnen Teams? Dat klopt. Microsoft is bezig met de uitrol hiervan.

 

Out of Office

Binnen Outlook is sinds jaar en dag de Out of Office functie beschikbaar. Heel handig wanneer je met vakantie bent en je collega’s en externe relaties hierover informeert. Nu Teams een steeds prominentere rol speelt in de interne en externe communicatie komt deze functie ook beschikbaar binnen Teams. Vanuit Teams maakt je je Out of Office bericht aan of wijzigt deze. Het bericht wordt dan automatisch overgenomen in Outlook zodat deze daar ook wordt gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures