Wekelijkse Updates Microsoft 365 (Wk44)

templates teams

Is er tijdens een Teams vergadering veel discussie over een bepaald onderwerp? Plaats dan een poll en inventariseer de mening van alle deelnemers. Nu plaats je ook polls tijdens de vergadering. Handig, want zo borduur je meteen voort op het onderwerp. Dit is één van de vele ontwikkelingen binnen Microsoft 365. Ontdek ook de andere updates van deze week.

 

Microsoft ontwikkelt Teams niet alleen voor Windows door maar ook voor IOS en Android.

 

Lay-out voor vergaderingen in IOS en Android

Op dit moment ontwikkelt Microsoft een betere lay-out voor vergaderingen op iOS en Android toestellen. Met deze verbeteringen geef je een vergadering in presentatie modus weer. Deze modus verbergt alle randen van de vergadering zodat je alleen het beeld van de vergadering, bijvoorbeeld een gedeeld scherm, ziet. Daarnaast zie je ook meer deelnemers en gedeelde content en het wordt het duidelijker zichtbaar wie aan het woord is. Al deze functies zijn al beschikbaar op de Windows variant van Teams.

 

Polls tijdens vergaderingen

Microsoft ontwikkelt Polls tijdens vergaderingen. Een poll is gebaseerd op Microsoft Forms. Hierdoor stel je gemakkelijk vragen met mogelijke antwoorden. In Teams is de mogelijkheid om een poll te plaatsen al aanwezig.

polls tijdens vergaderingen

 

Microsoft is nu bezig om  tijdens vergaderingen polls te kunnen versturen. Met een poll krijg je gemakkelijk voor, tijdens en na een vergadering feedback. De presentator van een vergadering maakt de poll. Tijdens de vergadering activeert de presentator de poll, hij verschijnt dan bij alle deelnemers op het scherm.

 

polls tijdens vergaderingen

 

Direct een vergadering starten vanuit Outlook

Al geruime tijd open je vanuit Outlook een geplande vergadering vanuit Teams. Binnenkort vergader je ook direct vanuit Outlook. Deze functie is vergelijkbaar met de “Nu vergaderen” optie in de agenda van Teams. Via de Teams app naar kalender start je dan niet meer een directe vergadering.

 

Vergaderopnames worden opgeslagen in OneDrive en SharePoint

Binnen een Teams vergadering neem je een vergadering op. Is de vergadering klaar? Dan stopt de opname en wordt er een vergaderopname van gemaakt. Nu sla je de opnames of in Stream op of moet je ze handmatig downloaden. Met deze nieuwe en veilige oplossing vind je je opname terug in One Drive of SharePoint. Afhankelijk van hoe lang de opname is duurt het een tijd(je) voordat je deze terug vindt. Grote voordeel van de opslag in OneDrive of SharePoint is dat je bestanden meteen uitrust met de juiste rechten, retentiebeleid, beveiligingspolicies, etc. die horen bij je Microsoft 365 omgeving. Jouw vergaderbestanden sla je zo direct veilig op.

 

Ook SharePoint ontwikkelt zich steeds verder.

Updaten van het menu van de site

Bij moderne SharePoint sites verberg je, indien gewenst, de titel van de site en pas je de vorm van het logo. Beide opties tref je binnenkort aan onder Site instellingen.

 

Pre-publish melding bij publiceren van een site

Site eigenaren maken bepaalde eigenschappen binnen een bibliotheek verplicht, maar de pagina publiceer je (opnieuw) zonder verificatie of je de verplichte velden wel ingevuld hebt. Een Pre-publish melding voorkomt dat verplichte velden “vergeten” worden. In deze melding staat welke verplichte velden nog leeg zijn.

polls tijdens vergaderingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures