Werk productief met Microsoft 365

Productief met Microsoft 365

Het lijkt wel of iedereen werkt met Microsoft 365. Toch zijn er nog steeds bedrijven die Microsoft 365 willen gebruiken, maar geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Ook zijn er genoeg bedrijven die al gebruik maken van Microsoft 365 of bepaalde apps, maar niet weten hoe ze nog meer uit hun licentie halen.

 

Microsoft 365 is een cloud gebaseerde oplossing die bedrijven een scala aan applicaties biedt waarmee ze effectief samenwerken altijd en overal. Het biedt bekende software zoals Word, Excel en Outlook, maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Microsoft 365 is zoveel meer. En alle applicaties hebben een onderlinge samenhang, helemaal wanneer je ook met Teams werkt.

 

De voordelen van Microsoft 365

Wil je gaan werken met Microsoft 365 neem dan zeker notie van deze voordelen. Ook als je al gebruikt maakt van deze veelzijdige oplossing van Microsoft is het goed om deze voordelen nog eens door te nemen. Ontdek dat je ze nog beter kunt benutten.

 

1. Alles in één licentie

Met een Microsoft 365 licentie krijg je toegang tot de bekende Office producten en andere (minder bekende) Microsoft apps. Er zijn o.a. ook apps voor communicatie (Teams), online samenwerking (SharePoint) en inzicht (Power BI). Je beschikt altijd over de nieuwste versie van deze software en je behaalt nog meer voordeel als al deze apps onderling verbonden zijn. Er zijn verschillende licenties aanwezig voor bedrijven en de één biedt soms meer dan de ander. Het grote verschil tussen een basis versie en de meest uitgebreide versie zit hem met name in desktopmogelijkheden, geavanceerde beveiliging en het beheer van apparaten.

 

2. Overal en altijd (samen)werken

Omdat je werkt met een cloudoplossing kun je al jouw applicaties overal benaderen, mits je een internetverbinding hebt. Of je nu thuis of op het werk bent, of ergens daar tussen in. Al jouw bestanden, e-mails en documenten zijn benaderbaar vanaf elk apparaat. Hierdoor werk je ook heel gemakkelijk samen en hoef je niet bij elkaar te zijn. Er is één centrale plaats waar je jouw bestanden opslaat, deelt en samen kunt werken aan documenten en projecten.

 

3. Het bespaart kosten

Of je nu in een klein bedrijf werkt of in een bedrijf met 250 medewerkers, je bespaart geld. Een onderzoek van Forrester Research brengt op vele vlakken besparingen naar voren. Zo realiseer je al snel een tijdsbesparing. Medewerkers besparen gemiddeld 2 uur per week door verbeterde samenwerking en het delen van informatie. Door het stroomlijnen van bedrijfsprocessen krijg je een verbeterd inzicht in je bedrijfsprocessen, de prestatie hiervan en het sneller nemen van besluiten behoren hiertoe Volgens het onderzoek wordt een besluit gemiddeld 15% sneller genomen door de inzet van Microsoft 365. Ook op andere onderdelen van jouw IT proces vindt een besparing plaats:

  • Downtime en beschikbaarheid: Door altijd en overal toegang reduceer je de impact van downtime door een gecrasht apparaat.
  • Effectiever werken: Door de inzet van Video meetings bespaar je op reizen. Je bent niet alleen effectief en productief door fysiek bij elkaar te zijn.
  • Efficiënt beheer: Microsoft 365 neemt je IT afdeling het werk uithanden. Uitrol van applicaties zijn geautomatiseerd, er zijn diverse selfservice tools (denk aan resetten password) en de IT afdeling hoeft minder te testen.

 

4. Schaalbaarheid

Je kiest en betaalt enkel voor datgene wat je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt. Jouw IT omgeving groeit met je mee. Je hoeft geen ingrijpende kostbare aanpassingen of hardware aan te schaffen, maar je krijgt eenvoudig een toevoeging tot de voor jouw vertrouwde diensten. Je kunt altijd flexibel op- en afschalen.

 

5. Het is een veilige oplossing

Microsoft biedt standaard een robuuste en veilige omgeving met Microsoft 365 voor e-mail en gegevensopslag en investeert continu in de waarborging hiervan. Microsoft biedt een aantal standaard instellingen aan in Microsoft 365 die je al een heel eind op weg helpen. Maar je kunt dit nog vele malen verbeteren door de veiligheids – en privacy instellingen aan te passen naar de eisen en wensen van het beleid van je bedrijf. Heb je dit niet of weet je niet waar te beginnen? Dan is de security baseline van Arrix ook een goede maatstaaf. In het Microsoft vertrouwenscenter vind je hier nog meer informatie over.

 

 

Productiviteitscheck: de juiste tools voor mijn bedrijf

Of je nu wel of geen gebruik maakt van Microsoft 365 Met een productiviteitscheck kom je erachter welke tools efficiënt zijn voor je bedrijf. Tijdens de check nemen we de bedrijfsprocessen met je door waarmee een beeld geschetst wordt van de productiviteit van Microsoft 365 en andere, verwante tools. De productiviteit waarderen we op basis van scores en aan de hand van deze scores geven we een persoonlijk advies.

 

Wil je weten welke tools je voor jouw bedrijf effectief inzet, zodat je medewerkers nog beter samenwerken, je kosten bespaart en werkt met een veilige, schaalbare oplossing? Vraag een productiviteitscheck aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures