Microsoft 365 Update – Wk 5

Maak je al gebruik van Microsoft Planner? Deze planningsapplicatie is beschikbaar op het Microsoft 365 platform en maakt samenwerken nog eenvoudiger. Omdat het volledig geïntegreerd is binnen Teams kun je hier gemakkelijk nieuwe taken toevoegen in groepen waarin je met mensen samenwerkt. Je krijgt inzicht in elkaars werk, op de voortgang en weet wat jouw bijdrage hieraan is.

 

Omdat bedrijven en organisaties steeds meer inzien dat deze applicatie onmisbaar is in een goede samenwerking, blijft Microsoft deze applicatie ontwikkelen. Ook de webversie, waar nu weer een nieuwe functionaliteit voor beschikbaar is. Want met Microsoft Planner wil je evenals de andere beschikbare applicaties ook altijd en overal kunnen werken.

 

Functionaliteiten in M365 in ontwikkeling

 

Teams: PowerPoint live update

Na het live delen en eventueel aanpassen van je PowerPoint kun je binnenkort ook individueel de zichtbare sheet vergroten. Deelnemers binnen de vergadering kunnen, indien nodig, de zichtbare sheet voor hunzelf vergroten. Presentatoren van de vergadering kunnen de sheet vergadering breed vergroten.

 

Functionaliteiten in M365 die worden uitgerold

 

Web planner: Sjablonen mogelijk

Microsoft Planner is een gebruikersvriendelijke en handige Microsoft365 applicatie voor het plannen van je activiteiten. Je plant verschillende taken binnen een project en krijgt meer inzicht wie welke taken op zich neemt. Hierdoor werk je aan  een strakke planning en blijf je op de hoogte van elkaars voortgang. Samenwerken betekent ook werkzaamheden op elkaar afstemmen. In de webversie van planner kon je vooralsnog geen sjablonen gebruiken. Nog even en dan is dit wel mogelijk binnen de webversie.

 

Teams: verbeterde vergaderwerkbalk

De bijgewerkte Microsoft Teams vergaderwerkbalk maakt het navigeren tijdens vergaderingen en het ontdekken van nieuwe functies en mogelijkheden eenvoudiger dan ooit. Zo kun je ook soepel wisselen tussen weergaven en menu-opties en om je hand op te steken als je een vraag hebt of iets wilt zeggen.

 

Functionaliteiten in M365 die zijn uitgebracht

 

Teams: Samenwerken in teams met Excel Live

Sinds vorig jaar delen deelnemers in een Teams meeting een PowerPoint presentatie live en kunnen deze, waar nodig, aan laten passen door andere deelnemers. Vanaf nu heeft Microsoft Excel dezelfde functionaliteiten. Je werkt gemakkelijk samen met alle deelnemers binnen de vergadering op je Excel-werkblad. Selecteer het bestand dat je wilt delen, verleen permissies aan de deelnemers en stel die deelnemers in staat om het document direct vanuit het vergadervenster te bewerken.

 

Whiteboard: Tekst functionaliteiten

Door deze update binnen whiteboard ben je niet meer gebonden aan de standaard tekst stijlen, maar kun je je tekst opmaak nog aanpassen. Tevens zijn er nog een aantal andere functionaliteiten bij gekomen die je kunt gebruiken.

  

Teams: Voeg personen toe aan een groeps chat door middel van een @

Voeg nieuwe deelnemers toe aan een groeps chat met @mention, zonder dat je navigeert naar het dialoogvenster ’toevoegen’. Bij het toevoegen van een nieuwe deelnemer kun je alsnog bepalen hoeveel van de chatgeschiedenis je wilt delen.

 

samenwerken in Microsoft Planner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures