One size fits none

standaardrapportages

One size fits all? Werk jij bij een dertien in het dozijn bedrijf? Jeetje, sterkte! Werk je bij één van de 99,9% overige bedrijven? Lees dan verder…

 

Regelmatig krijg ik de vraag: “levert Sumatra ook standaardrapportages mee?” Deze vraag beantwoord ik altijd met de wedervraag; “werk jij voor een standaard bedrijf dan?” Mensen denken vaak dat standaardrapporten handig zijn. Wat men zich niet realiseert, is dat geen bedrijf of organisatie hetzelfde is. Al zijn het soms kleine verschillen, ieder bedrijf is uniek! En daarom heeft ieder bedrijf of organisatie baat bij voor hen ontwikkelde ‘maatrapportages.’

 

One size fits none!

Natuurlijk zijn er overzichten die door de meeste bedrijven inzetbaar zijn, toch? Denk bijvoorbeeld aan een openstaande postenlijst. Maar ook hier geldt, dat deze niet voor iedereen geschikt is. ERP-systemen hebben een openstaande postenlijst van 30, 60, 90 dagen en ouder. Maar waarom zou je 30 dagen wachten om een openstaande factuur op te volgen? Of wat nu, als je het belangrijk vindt om ook op 45, 75 en 120 dagen te monitoren? Of als je een onderscheid wilt maken tussen openstaande posten met een waarde kleiner of groter dan bijvoorbeeld € 5.000,00. Dan kun je dus niet met standaardrapportages uit de voeten. Daarom ben ik van mening dat standaardrapporten een “one size fits none’ zijn.

 

Ja, ook jouw bedrijf is uniek!

Uit mijn jarenlange praktijkervaring kan ik je zeggen dat ook jouw bedrijf uniek is! Daarom hebben jij en jouw collega’s veel meer baat bij op maat ontwikkelde dashboards en overzichten. Want alleen dan krijg je de juiste inzichten en kun je trends analyseren. Zelfs als jouw bedrijfsprocessen vrijwel identiek zijn als die van jouw concurrent, is jouw informatiebehoefte anders.

 

Showroom keuken vs. droomkeuken

Laat ik het uitleggen aan de hand van een showroom keuken. In eerste instantie lijkt dit erg aantrekkelijk. Vaak krijg je hoge korting op een showroomkeuken. Maar, een showroomkeuken past vrijwel nooit precies in jouw keuken. En vaak wil je de indeling nog wijzigen en de apparatuur upgraden. Kortom, er moet veel worden gewijzigd om deze showroomkeuken passend te krijgen. Dit alles kost tijd en uiteraard geld. Als je achteraf berekent hoeveel jouw ogenschijnlijk goedkope showroomkeuken uiteindelijk kost, dan zal je flink schrikken. Dan kom je tot de ontdekking dat het goedkoper was geweest om jouw eigen droomkeuken zélf samen te stellen en te laten plaatsen.

 

Goedkoop is duurkoop

Waarom leveren diverse softwareleveranciers dan ‘gratis voorbeeldrapporten’ mee? Enerzijds omdat zij hopen jou hiermee te overtuigen om voor hen te kiezen. Immers, “gratis” klinkt interessant, toch? Anderzijds hebben sommige softwareleveranciers de illusie dat eenheidsworst rapporten jou gelukkig maken.

 

Nu hoor ik je zeggen, maar Sumatra leverde zelf toch ook altijd zo’n 120 standaardrapporten mee? Dat klopt, dat deden wij ook. Maar in de praktijk merken wij dat deze ‘downloadable voorbeelden’ vrijwel altijd moeten worden ‘customized.’ En neem van mij aan, het is sneller en efficiënter om daarom van scratch af aan klant specifieke overzichten te maken, net als bij de keuken. (Wist je trouwens dat een Sumatra implementatie vaak slechts 3-5 dagen is?)

 

Compleet en actueel inzicht

Met ruim 23 jaar praktijkervaring weet Sumatra als geen ander welke voordelen klant specifieke inzichten opleveren. Of dit nou gaat om actueel inzicht in budgetruimte, slimme besteladviezen die resulteren in een lagere voorraad en minder incourante artikelen, of om een krachtige verkoopanalyses die resulteren in hogere winstgevendheid. De gemene deler is dat Operational Intelligence jou en jouw collega’s exact de juiste inzichten geeft. Inzichten waarmee betere beslissingen worden genomen, fouten worden voorkomen en effectiever wordt gewerkt. Ben je enthousiast geworden en benieuwd wat Sumatra Operational Intelligence voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor het webinar.

 

Aanmelden webinar

 

Bron: Sumatra Software

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures