Hoe kom ik bij mijn cijfers als ik thuiswerk?

thuiswerken financieel

Voor heel veel mensen is thuiswerken de nieuwe realiteit. In maart zien wij een enorme toename in thuiswerkplekken bij onze klanten. Het gevolg hiervan is dat iedereen hardware en thuiswerklicenties aanschaft en met Teams een start maakt.

 

Beroepsgroepen, zoals sales, hebben vaak al een thuiswerkplek en doen hun zaken op afstand. Maar voor financials dus controllers, administratieve medewerkers en backoffice medewerkers is dit allemaal niet zo makkelijk. Deze beroepsgroep werkt vaak met veel verschillende systemen al dan niet lokaal op een PC geïnstalleerd. Denk bijvoorbeeld aan belastingaangifte programma’s, factuur in scan systemen en rapportages. Wil je dit vanuit huis raadplegen en dan met name de laatste categorie, dan is dit vaak lastig. Vooral als je alle rapportages nog in Excel hebt. Het delen van deze rapportages is omslachtig. Dit gebeurt veelal via de mail  en als je deelt heb je op het moment niet real-time inzicht.

 

Oplossingen voor real time inzicht

Oplossingen,  zoals Sumatra, Power BI of Microsoft SQL Reporting Services, die je koppelt aan je ERP systeem halen veel gemakkelijker real-time informatie uit je systeem . Ook delen met behulp van deze oplossingen is eenvoudiger. Gebruikers van deze informatie vragen niet meer om rapportages en cijfers. Ze krijgen ze nu. Een app of een webclient op afstand geeft hun real-time inzicht in de laatste stand van zaken.

 

Thuis de juiste informatie: wat heb je nodig?

Je hebt thuis inzicht in je cijfers en beschikt over de juiste informatie met de volgende oplossingen:

 

1. Power BI

Power BI werkt standaard al via de O365 Microsoft portal, SharePoint of via een app.

 

2. Sumatra

Gebruik je Sumatra van buitenaf via de Sumatra Webclient dan heb je enkel een browser nodig en een SSL certificaat. Integreren met je eigen portaal en/of SharePoint/Synergy omgeving is ook een mogelijkheid. Voor het gebruik van de Sumatra app heb je dezelfde stappen nodig. Koppel  er ook twee traps authenticatie aan zodat het nog veiliger is.

 

3. Microsoft SQL Reporting Services

Microsoft SQL Reporting Services werkt in principe hetzelfde als Sumatra,  alleen is daar geen app voor beschikbaar. Gebruik je de Microsoft SQL-server? Dan is het gebruik van Microsoft SQL Reporting Services inbegrepen. Je betaalt dus niks extra. Je bent dan wel in het bezit van geldige SQL licentie

 

Inzicht in alle relevante informatie 

Met deze mogelijkheden heb je altijd en overal toegang tot alle relevante informatie. Dus ook thuis! Hierdoor neem je geen beslissingen op basis van verouderde informatie, maar heb je ook buiten kantoor om de juiste informatie.

 

Werk je in de groothandel? Neem deel aan onze online sessie

In een interactieve online sessie ontdek je hoe inzichten resulteren in meer omzet en marge, lagere voorraad en tevreden klanten. Houd je indicatoren in de gaten en stuur daar waar nodig. Ben jij klaar voor de volgende stap? Aarzel niet en laat je bijpraten over hoe Sumatra jouw bedrijf versterkt.

Aanmelden voor sessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures