Teams ontwikkelingen sinds maart 2020

teams ontwikkelingen

Sinds maart 2020 is Microsoft teams een enorme opmars bezig. Microsoft is continue bezig met de ontwikkeling van haar producten en dat geldt ook voor Teams. Vanaf maart 2020 zijn er behoorlijk wat updates geweest, die het thuiswerken gemakkelijker maken. Omdat je ze misschien niet allemaal meegekregen hebt, hebben we een aantal van deze updates kort voor je samen gevat.

 

Vergadering beëindigen voor iedereen

Je sluit nu een vergadering voor de hele groep. Vanaf nu verlaat je niet meer per persoon de vergadering. De organisator van de vergadering beëindigt de vergadering. Dit gaat als volgt. De organisator kiest in de vergadering voor “verlaten” en daarna voor “beëindigen vergadering”, of gaat via “meer opties” naar “vergadering beëindigen”.

 

Analyse

Weten in welke mate jouw team het team of kanaal gebruikt? Met Analyse krijg je hier inzicht in. Deze vind je terug bij Team of kanaal beheren.

 

Hand opsteken

Met de nieuwe functie “hand opsteken” of “steek je hand op” laat je aan andere mensen in de vergadering zien dat je wilt spreken.

teams ontwikkelingen

Tijdens het gebruik van Teams multitasken? Dat was voor kort onmogelijk. Nu open je een chat bericht in een “tweede” venster zodat je door navigeert in Teams maar tegelijkertijd ook chat. Bij ieder chat bericht zie je nu rechts bovenin het volgende icoontje: teams ontwikkelingen. Klik je hier op dan open je in een chatbericht een ander venster.

 

Maximaal aantal leden is verhoogd

Het maximaal aantal leden wat je aan teams toevoegt is verhoogd naar 10000 leden. In een groep chat nemen maximaal 205 personen deel en aan vergadering 300 personen.

 

Achtergrond aanpassen

Pas je achtergrond aan in Teams, zodat ze de rotzooi in jouw kamer niet zien of niet zien waar je zit. Je verandert zelf je achtergrond tijdens een video gesprek. Je stelt ook je eigen achtergrond in. Dit is natuurlijk veel leuker dan de standaardfoto’s die Teams biedt. Je voegt een achtergrond toe tijdens een vergadering als je gaat naarr “meer acties” à “achtergrondeffecten toepassen. Op dit moment voert Microsoft een nieuwe functionaliteit door waarbij iedereen dezelfde achtergrond krijgt tijdens het videobellen.

 

Vernieuwingen bij kanaal

Je vergadert nu ook op een kanaal. Voordeel is dat je dan altijd de juiste personen uitnodigt. Ga hiervoor naar teams ontwikkelingen binnen een kanaal.
Informatie inzien van een kanaal is tegenwoordig ook mogelijk. Er gebeurt zoveel binnen een Team/kanaal dat je het niet altijd meer bij houdt. Per kanaal zie je nu wie er lid van zijn en wat de recente wijzigingen zijn. Dit zie je als je op teams ontwikkelingen  klikt binnen een kanaal.

Binnen een kanaal was het onduidelijk of je nu een nieuw gesprek begon of dat je reageerde op een gesprek. Dit is opgelost met de knop teams ontwikkelingen in het kanaal. Als je erop klikt krijgt je weer de vertrouwde balk te zien.

 

Handleiding

Weet je even niet meer hoe je een vergadering moest starten? Download dan onze gratis handleiding die je wegwijs maakt in het gebruik van Teams.

Download handleiding

Veelgestelde vragen over gastgebruikers in teams

Kan ik iemand zonder Teams uitnodigen?

Het is mogelijk om gastgebruikers uit te nodigen, ook als ze zelf geen Teams gebruiken. Volg ons stappenplan om te ontdekken hoe je dit doet.

Kan ik als gast deelnemen aan een vergadering?

Dit kan door te klikken op de link in de uitnodiging en te klikken op de optie “deelnemen aan Microsoft teams-vergadering”. Hoe je als gast vergadert, leggen we hier uit in vier simpele stappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Grootschalig IT Event op 16 april: Arrix LABS

Meer informatie en meld je aan!