Wekelijkse update Microsoft Office 365 (wk 33)

templates teams

Microsoft heeft deze week iets minder updates dan normaal, maar niet minder interessant! Vooral Teams krijgt weer een aantal upgrades. De nieuwe functionaliteiten zijn vooral gericht op de individuele deelnemer zoals het maken van Praise Badges. Eelco zet het voor je op een rijtje.

 

Microsoft Teams: Individuele deelnemer in de ‘spotlight’ zetten

Met deze functie zet jij als het ware één persoon voor de groep, alleen dan in een online Teams vergadering. Je hebt als presentator de mogelijkheid om een individueel beeldscherm van een persoon te locken waarmee dit beeldscherm voor alle deelnemers zichtbaar is op het scherm. Erg handig dus wanneer er maar één iemand aan het woord is tijdens een vergadering.

 

Nieuw deelneem-venster voor een Teams vergadering

Het venster wat je te zien krijgt voordat je daadwerkelijk gaat deelnemen aan een vergadering in Microsoft Teams wordt aangepast. Er komen meer opties beschikbaar zodat het vooraf makkelijker is om audio, video en device in te stellen voordat je de vergadering start.

 

Microsoft Teams: Maak zelf Praise Badges

In Microsoft Teams heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld jouw collega’s een ‘Praise’ te versturen via de chat. Tot nu toe kon je kiezen uit een aantal praises, waarbij je na selectie de tekst nog kon toevoegen. Microsoft voegt daar nog de mogelijkheid aan toe om deze badges zelf te maken.  Daarmee stuur je nog persoonlijker een praise badge naar jouw collega.

 

Verloopdatum van Teams meetings

Vooralsnog zijn geplande Teams vergaderingen altijd te openen en te benaderen via een ontvangen link. Er is geen mogelijkheid om hier een verloopdatum aan te hangen. Binnenkort komt hier verandering in. Zo kunnen admins gebruikers de mogelijkheid geven om een verloopdatum in te stellen voor vergaderingen. Hoe ziet dit er een verloopdatum op vergaderingen er dan precies uit. In het kort betekent het dat een vergadering niet meer benaderd kan worden via een link. De aan de vergadering gekoppelde gesprekken, bestanden en whiteboards kunnen nadien nog wel worden benaderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures