Microsoft 365 Update – Wk 47

Met de tools die je medewerkers soms gebruiken, weet je niet altijd waar je bedrijfsdata blijven. Tools als Chat GPT kunnen in de toekomst zelfs nieuwe risico’s vormen; waaronder schending van intellectuele eigendommen. Met Microsoft Bing en Copilot werk je wel veilig en compliant. Je houdt met deze tools je bedrijfsdata in huis.

 

Microsoft zet in op Copilot. De slimme assistent die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie die je ondersteunt bij allerlei taken op je computer. Copilot werkt samen met Microsoft 365 apps en biedt realtime intelligente assistentie, waarmee je jouw creativiteit, productiviteit en vaardigheden verbetert. Niet voor niets dat Microsoft inzet op nieuwe ontwikkelingen binnen CoPilot. Je krijgt een overzicht van deze ontwikkelingen en andere ontwikkelingen die Microsoft deze maand uitrolt.

 

Teams: Gedeelde inhoud in een apart venster weergeven

Gebruikers kunnen gedeelde vergaderinhoud in een apart venster weergeven. Dit zorgt voor een betere samenwerking en je kunt gewoon doorgaan met je werk terwijl je mee doet aan een vergadering.

 

Teams: Workflows in kanalen

Je kunt workflows nu ook binnen kanalen gebruiken. Laat via een workflow weten dat er een chat is, of dat een bestand is bewerkt. Let er op dat deze functie alleen binnen de nieuwe teams werkt

 

Teams: Kies wie een melding ontvangt bij het publiceren van een takenlijst binnen kanalen

De takenpublicatie-ervaring is nu uitgerold door Microsoft. In Teams kun je nu kiezen welke gebruikers een melding moeten ontvangen wanneer je een takenlijst publiceert of niet meer publiceert. Als reactie op verzoeken van klanten kun je kiezen welke leden van teams die de taken ontvangen, een melding moeten krijgen in hun Teams-activiteitenfeed: alle eigenaars en leden, alleen eigenaars of niemand. Op dezelfde manier kies je wie een melding moet krijgen bij het niet meer publiceren van een takenlijst.

 

SharePoint: Nieuwe opties voor sitesjablonen

Er zijn twee nieuwe SharePoint-sjablonen toegevoegd aan ons menu voor het aanpassen van het uiterlijk. De sjablonen Zwart en Cerulean zijn toegevoegd.

 

Outlook: Reacties op een e-mail uitschakelen

Sinds een aantal maanden kun je op een mailtje reageren met emoticons. De ontvanger krijgt dan alleen een bericht ( indien die dat aan heeft staan) dat er op een mailtje is gereageerd. Door deze update hoef je geen mailtjes terug te sturen. Echter niet iedereen wil dat. In de outlook online versie kun je per mailtje uitzetten of ontvangers mogen reageren ja of nee.

Wil je het via outlook desktop versie uitzetten dan moet de beheerder een aantal stappen uitvoeren. Voor alsnog gebruik je deze functie alleen makkelijk via de online outlook.

 

Whiteboard: Nieuwe Whiteboard starten doormidden van templates

Vanaf nu kun je nieuwe Whiteboards starten doormiddel van een template. Door deze functie gebruik je standaard gebruikte whiteboards sneller een gemakkelijker tijdens vergaderingen.

 

Copilot binnen Windows en Office

Met het introduceren van Windows 11 is er ook een nieuwe functie erbij gekomen, genaamd: Copilot. CoPilot in Windows is een kunstmatige intelligentie assistent die integreert in Windows 11 waarmee je jouw productiviteit en creativiteit verbetert. Met de hulp van CoPilot kun je echte antwoorden, inspiratie en oplossingen krijgen voor je vragen, projecten en takenlijst.

Waarvoor kun je Copilot gebruiken?

CoPilot in Windows kan je antwoorden bieden op vragen en helpt je acties te ondernemen binnen Windows 11, bv waar je printers kunt vinden. Je vindt CoPilot in Windows 11 op de taakbalk.  Naast het alleen gebruiken van woorden kun je ook afbeeldingen kopiëren, slepen en neerzetten, of uploaden naar de chat.

Beschikbaarheid

Copilot is alleen beschikbaar binnen Windows 11 en is gratis. Copilot is ook beschikbaar in alle office pakketten, Whiteboard en OneNote. Wil je Copilot ook gaan gebruiken binnen je office dan is het een betaalde versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures