Microsoft 365 Update – Wk 48

Hoe gebruik je AI in je werk? Weet je hoe AI de veiligheid van je bedrijfsdata kan beïnvloeden? Veel mensen en bedrijven kennen de impact en de risico’s van AI niet. Bedrijven bieden geen frameworks om AI te reguleren. Er is al data gelekt door AI in de Cloud en AI is ook niet precies genoeg om betrouwbare resultaten te geven. Dit schaadt het vertrouwen in deze technologie, die toch steeds meer wordt toegepast.

Dat geldt ook voor CoPilot van Microsoft. Microsoft zet vaart achter deze ontwikkeling en ziet het belang hiervan. In deze blog gaan we in op de ontwikkelingen van CoPilot, maar ook van andere tools zoals Teams en OneDrive.

 

In ontwikkeling

 

Teams: Maak je eigen achtergrond binnen Teams ( Premium)

Veel bedrijven gebruiken Microsoft Teams. Ook met (online) vergaderingen.Neem je deel aan een online vergadering dan is je vast opgevallen dat lang niet iedereen dezelfde achtergrond heeft. Dit komt omdat niet alle bedrijven hier een beleid op hebben.
Verschillende achtergronden binnen een vergadering kan voor onrust zorgen. Daarom ontwikkelt Microsoft steeds meer nieuwe functies voor het gebruik van achtergronden. Naast het standaard vervagen van je achtergrond ontwikkelt Microsoft nu ook een functie om zelf een achtegrond te maken, waarbij je ook effecten kunt gebruiken. Alleen beschikbaar in de nieuwe Microsoft Teams Premium.

 

Teams: Updates voor de Galerijweergave in Teams-vergaderingen

Met deze nieuwe functie wordt iedereen in de galerijweergave in tegels van gelijke grootte (16:9 verhouding) geplaatst, ongeacht of hun video aan of uit staat. Gebruikers passen ook eenvoudig hun galerijgrootte aan, kiezen ervoor om tegels met video aan voorrang te geven, en verwijderen hun tegel uit de hoofdgalerij. Wanneer een Microsoft Teams Room aan de vergadering deelneemt, wordt de video geoptimaliseerd door deze standaard te vergroten en gebruikers passenen de grootte aan via het contextmenu. Alleen beschikbaar in de nieuwe Microsoft Teams.

 

Teams: Automatisch tot 9 video’s (3×3) weergeven in Teams-vergaderingen in Chrome en Edge

Momenteel ondersteunt Microsoft Teams Meetings standaard maximaal 4 video’s (2×2) op het scherm (dwz, Galerijweergave) in webbrowsers. Met deze update kunnen gebruikers automatisch tot 9 video’s (3×3) op hun scherm zien in Chrome en Edge, zonder dat daarvoor een expliciete handeling nodig is.

 

OneDrive: Offline modus

Ben je op een plek waar geen internet is en je wilt toch werken en de bestanden die je nodig hebt staan op je OneDrive. Microsoft komt met een oplossing waarmee je zelfs offline je OneDrive bestanden bewerkt, mits je van te voren wel je browser open hebt gezet met je OneDrive. Zodra je dan weer internet verbinding hebt worden de bestanden online weer bijgewerkt.

Werk je nu ook al veel offline dan kun je het beste gebruik maken van de OneDrive Sync app. Belangrijk daarbij is dat het alleen om bestanden gaat waar alleen jij in moet werken. Werk je veel in bestanden met collega’s samen dan is het niet aan te raden om offline in bestanden te werken omdat er dan een hele grote kans is dat al het gedane werk ( of die van jou collega’s) ongedaan wordt gemaakt op het moment dat je weer internet verbinding hebt en de bestanden worden gesynchroniseerd.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Berichten doorsturen in Teams-chats

Microsoft rolt de functie uit waarmee je berichten binnen de chat makkelijk door stuurt.
Stuur berichten snel door van de ene chat naar de andere via het rechtsklikmenu. Je voegt extra inhoud aan het bericht toe om context en duidelijkheid voor de ontvanger te bieden. Je kunt berichten doorsturen naar 1:1-chats en groepschats.

 

Teams: Workflows in Chat

Gebruikers configureren bijna ook workflows in hun Teams-chats. De nieuwe functie komt alleen beschikbaar in de nieuwe Microsoft Teams-ervaring.

 

Uitgerold

 

CoPilot binnen Office in Android en IOS

Microsoft heeft er vaart achter gezet en stelt ook op een Android en iOs besturingssysteem CoPilot ter beschikking. Deze functie is de afgelopen week uitgerold. Vanaf nu kun je CoPilot  gebruiken binnen Microsoft 365 applicaties, Whiteboard en OneNote op een Android of iOs apparaat. Het gaat hier om een betaalde functie.

Wat is Copilot?

Met het introduceren van Windows 11 is er ook een nieuwe functie erbij gekomen, genaamd: CoPilot. CoPilot in Windows is een geïntegreerde kunstmatig intelligentie assistent in Windows 11 die productiviteit en creativiteit verbetert. Met de hulp van CoPilot kun je echte antwoorden, inspiratie en oplossingen krijgen voor je vragen, projecten en takenlijst.

Waarvoor kun je Copilot gebruiken?

CoPilot in Windows biedt antwoord op je vraag en helpt je acties te ondernemen binnen Windows 11,  bijvoorbeeld waar je printers kunt vinden. Je vindt CoPilot in Windows 11 op de taakbalk. Naast het gebruik van woorden kun je ook afbeeldingen kopiëren, slepen en neerzetten, of uploaden naar de chat. CoPilot is alleen beschikbaar binnen Windows 11 en is gratis.

CoPilot is ook al beschikbaar in alle Microsoft 365 pakketten, Whiteboard en OneNote. Wil je CoPilot gebruiken in je Microsoft 365 omgeving dan is het betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures