Wekelijkse Update Microsoft (Wk 41)

In de Wekelijkse Update krijg je informatie over de ontwikkelingen die Microsoft doorvoert in Microsoft365. Met deze tools verbeteren gebruikers hun productiviteit, stroomlijnen ze hun bedrijfsprocessen en beschermen hun bedrijf.

 

Wij informeren je over alle nieuwe functies in Microsoft 365.Vanuit de gebruikersbehoefte worden er constant nieuwe functionaliteiten gelanceerd. Ook deze week bieden we je nieuwe tools, waarmee je werkt aan continue verbetering van jouw bedrijf. De volgende tools zijn in ontwikkeling:

 

  1. Commentaren plaatsen in Micrsoft Lists in Teams
  2. View switcher in Teams
  3. Focus tijd ervaringen in Teams
  4. Nieuwe site sjablonen in SharePoint
  5. Privé concepten voor pagina’s en nieuwsberichten om SharePoint

 

Opmerkingen plaatsen in Microsoft Lists in Teams

Met de aanstaande update van Microsoft Teams plaats je commentaar onder Microsoft Lists items en noem je mensen in de items via de ‘@mention’ feature in Teams. Gebruikers kunnen dan Lists items zien, verwijderen en van commentaar voorzien vanuit Teams. Commentaar dat je plaatst bij een Lists item blijft staan ongeacht of je opent in SharePoint, Microsoft Lists op het web of Teams.

Ben je genoemd in commentaar op een Lists item dan krijg je een melding per mail. Je gaat vanuit die mail direct naar het betreffende Lists item via een link. Hierdoor heb je direct context bij het commentaar dat is geplaatst.

view switcher

Figuur 1 Lists in Teams

 

Een scherm toegewijd aan weergaveopties in Teams

Binnenkort worden aan Teams vergaderingen gerelateerde instellingen (Galerij, Grote Galerij en Samenzijn modus) weergegeven in een apart scherm genaamd ‘View Switcher’ (vrij vertaald: Weergave veranderen). Dit zie je in de linkerbovenhoek in het vergaderingsscherm.

view switcher

Figuur 2 Nieuwe scherm voor het selecteren van de gewenste weergave

 

Microsoft Viva: Focustijd ervaring in Teams

Viva Insights verbetert de ervaring van gebruikers met de functie Focus tijd in Microsoft Teams, die in een volgende update beschikbaar is. Je kunt een Focusplan toepassen en de instellingen hiervan naar wens aanpassen vanuit de Teams applicatie. Daarnaast krijg je toegang tot een nieuwe Focus modus ervaring. Gebruikers die Focustijd hebben geboekt, krijgen een melding wanneer deze tijd bijna in gaat. Als je de melding dan aanklikt, gaat deze automatisch over in de focus modus.

view switcher

Figuur 3 Het boeken van focustijd in Teams

 

De nieuwe focus modus ervaring biedt dat gebruikers onder andere toegang tot Headspace focus muziek en de focus timer. Gebruikers die geen toegang hebben tot Headspace krijgen toegang tot ademhalingsoefeningen wanneer ze over gaan in de focus modus.

 

 

view switcher

Figuur 4 Het gebruik van Headspace

 

Microsoft SharePoint: Nieuwe site-sjablonen

Binnenkort voegt Microsoft vier nieuwe site-sjablonen, voor drie verschillende doelgroepen, toe in SharePoint. Deze doelgroepen zijn detailhandel, non-profit organisaties en zorginstellingen. Door de update volgen organisaties de informatie beter, managen beter en werken medewerkers beter samen.

Bij het aanmaken van een nieuwe site worden de nieuwe sjablonen getoond.

 

Microsoft SharePoint: Privé concepten voor pagina’s en nieuwsberichten

Met deze nieuwe feature maken gebruikers privé conceptpagina’s en nieuwsberichten aan. Een privé concept is zichtbaar voor:

  • De aanmaker
  • De mensen waarmee je het concept deelt
  • Site beheerders.

Met privé concepten maak je pagina’s en nieuwsberichten, zonder dat ze meteen inzichtelijk zijn voor anderen, behalve de personen waarmee je samenwerkt.

 

Evenals alle andere pagina’s en nieuwsberichten kan maar één persoon tegelijk de pagina of het bericht bewerken. Een pagina of nieuwsbericht is als conceptversie nog niet zichtbaar voor iedereen, na publicatie is dit wel het geval. Na publicatie ziet iedereen binnen de organisatie, die toegang heeft tot de site, de pagina of het nieuwsbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures