Wekelijkse Update Microsoft (Wk 42)

Het is deze week rustig op de roadmap, toch zijn er wel een aantal dingen in ontwikkeling voor Microsoft Teams en SharePoint.

 

Microsoft Teams: Medeorganisator vergaderingsrol

Organisatoren van Teams vergaderingen kunnen binnenkort de ‘medeorganisator’ rol aanwijzen aan maximaal tien deelnemers. De medeorganisatoren hebben met die rol veelal dezelfde mogelijkheden als de organisator zelf.

 

Het toewijzen van een medeorganisator rol voor een vergadering wordt wel optioneel. Besluit de organisator dat hij de rol niet toewijst, dan verandert er niets. Wanneer de beheerder van de Teams omgeving de optie voor het toewijzen van medeorganisatoren inschakelt,  krijgt de organisator van de vergadering de optie om medeorganisatoren te kiezen. Standaard staat de optie op ‘geen medeorganisatoren’. De optie functioneert hetzelfde als het selecteren van specifieke personen als presentatoren voor de vergadering.

 

Wil je medeorganisator zijn, dan moet je wel inloggen met een account dat zich binnen dezelfde omgeving bevindt als de organisator. Medeorganisatoren worden weergegeven als extra organisatoren op het vergaderingsrooster. Ze hebben toegang tot de volgende functies:

 • Vergaderingsopties aanpassen
 • Ze hoeven niet in de vergaderlobby te wachten.
 • Toegang geven tot de vergadering aan deelnemers die in de vergaderlobby wachten.
 • De vergadering afsluiten voor nieuwe deelnemers.
 • Content presenteren.
 • De rol van een deelnemer veranderen.
 • De vergadering voor iedereen beëindigen.

 

Medeorganisatoren hebben geen toegang tot de volgende onderdelen:

 • Breakout rooms maken en beheren.
 • Het bekijken en downloaden van deelnemersrapporten.
 • De vergaderopname beheren.
 • De vergaderingsuitnodiging veranderen.
 • De organisators rol veranderen of verwijderen.

 

Met de introductie van de update passen ook de volgende secties aan. De sectie “Alleen ik” voor “Wie kan presenteren?” is aangepast om aan te geven dat dit van toepassing is op “Alleen ik en medeorganisatoren”. De selectie ‘Alleen ik’ voor de vergaderoptie ‘Wie kan de lobby omzeilen?’ is bijgewerkt om aan te geven dat dit van toepassing is op ‘Alleen ik en medeorganisatoren’.

 

Microsoft SharePoint: Update voor de ervaring van het creëren van sites

Binnenkort wordt de ervaring voor het maken van een SharePoint site geüpdatet. Hierdoor kiezen makers van sites gemakkelijker het juiste type site en begrijpen de rollen en de sitemachtigingen beter. De update gaat onder andere gepaard met een geüpdatete grafische uitstraling van het geheel, uitgebreidere beschrijvingen van de sites en extra context geven voor de verschillende levels in het ‘Sitemachtigingen’ paneel.

 

De geüpdatet ervaring voor het maken van een site legt bijvoorbeeld beter het verschil uit tussen een team site en communicatiesite, zoals je ziet in onderstaande afbeelding.

medeorganisator teamsvergadering

Figuur 1 Het verschil tussen een Team site en communicatie site. Bron: Microsoft

De update van het Sitemachtigingen paneel verschaft meer duidelijkheid aan de makers van sites over onder andere de toegang die mensen of groepen hebben met bepaalde rollen. Gebruikers gaan op het informatie icoontje staan met de muiscursor en verkrijgen meer details over de machtigingen.

 

medeorganisator teamsvergadering

Figuur 2 Het nieuwe Sitemachtigingen paneel. Bron: Microsoft

 

Microsoft SharePoint: SharePoint app-balk tijdelijke venster om uit te schakelen wordt uitgebreid

De SharePoint-app-balk verbetert de algemene bewegwijzeringservaring en geeft tegelijkertijd gepersonaliseerde inhoud dynamisch weer. De app-balk maakt belangrijke inhoud en bronnen toegankelijker, ongeacht waar je je in SharePoint bevindt.

medeorganisator teamsvergadering

Figuur 3 De SharePoint app-balk. Bron: Microsoft

 

medeorganisator teamsvergadering

Figuur 4 Onderdelen van de SharePoint app-balk Bron: Microsoft

 

Microsoft Teams: Teams voor Android ondersteuning stopt voor Android 5, 6 en 7

Microsoft stopt in 2022 met het ondersteunen van Android-versies 5, 6 en 7 voor de mobiele applicatie van Microsoft Teams. Microsoft adviseert een upgrade naar een versie van Android, indien mogelijk. Nieuwere versies van Android krijgen namelijk wel de laatste en toekomstige versies van Microsoft Teams.

 

Het uitfaseren van de ondersteuning van de drie Android-versies gaat als volgt:

 • Begin maart 2022 stopt Microsoft met de ondersteuning van Android 5, naar verwachting is dit half maart afgerond.
 • Begin juli 2022 stopt Microsoft met de ondersteuning van Android 6, naar verwachting is dit half juli afgerond.
 • Begin september 2022 stopt Microsoft met de ondersteuning van Android 7, naar verwachting is dit half september afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures