Wekelijkse Update Microsoft (Wk 43)

Deze week zijn er een aantal updates op de Microsoft 365 Roadmap te vinden. Zo zijn er geplande updates voor Microsoft SharePoint, Microsoft Teams en het Microsoft 365 platform in het algemeen.

 

Microsoft SharePoint: Updates voor het beheer van SharePoint-sitesjablonen

Binnenkort gaat Microsoft het beheer van SharePoint-sitesjablonen updaten. Beheerders van de SharePoint-omgeving kunnen selecteren welke sjablonen zichtbaar zijn voor site-makers. En werkt Microsoft op basis van klant feedback de sjabloongalerieweergave van de organisatie bij.

Momenteel is het mogelijk om via SharePoint PowerShell-cmdlets te bepalen welke sjablonen getoond worden aan site-makers.

 

docusign integratie

Figuur 1 De SharePoint-sitesjabloongalerie. Bron: Microsoft

 

De sitesjabloon galerieweergave past zich aan op basis van de door de klant geselecteerde sjablonen en op basis van op welke site je je bevindt. Als je je bijvoorbeeld op een teamsite bevindt, wordt de galerieweergave zo aangepast dat er teamsite sjablonen worden weergegeven.

 

docusign integratie

Figuur 2 Aangepaste SharePoint-sitesjabloon galerieweergave. Bron: Microsoft

 

Microsoft 365: Microsoft 365 bevat nu de kernfunctionaliteiten van Visio

Binnenkort voegt Microsoft  de kernfunctionaliteiten van Visio toe aan de Microsoft 365 omgeving. Dan is de webapplicatie van Visio voor alle gebruikers, met een commercieel Microsoft 365-abonnement, beschikbaar. De kernfunctionaliteiten worden hierdoor geïntegreerd met verschillende Microsoft-producten zoals Microsoft Teams.

De webapplicatie van Visio is geen vervanging voor de bestaande Visio applicatie en ervaring. De volledige Visio-ervaring met de Visio desktopapplicatie blijft beschikbaar met Visio-licenties.

De webapplicatie van Visio is voor gebruikers die diagrammen willen maken, bewerken en inzien en eraan willen samenwerken met anderen via bijvoorbeeld Microsoft Teams.

 

Microsoft SharePoint: Microsoft 365 Lists in SharePoint app-balk

Met deze aankomende functionaliteit openen en bekijken gebruikers eenvoudig Microsoft 365-lijsten vanuit de SharePoint-app-balk die vaak zijn gevolgd en bekeken. In het deelvenster ‘Lijsten’ selecteren gebruikers het label om naar de Microsoft 365 Lists-app te navigeren.

 

docusign integratie

Figuur 3 Microsoft 365 Lists in SharePoint app-balk. Bron: Microsoft

 

Microsoft Teams: DocuSign-integratie in goedkeuringen-app voor Teams

Microsoft integreert DocuSign in de goedkeuringen-app van Microsoft Teams. Beheerders van de Teams-omgeving kunnen dit inschakelen. Hierdoor kunnen personen die aanvragen goedkeuren vanuit Teams goedkeuringen digitaal ondertekenen.

Microsoft voegt DocuSign toe als nieuwe E-sign provider als aanvulling op Adobe Sign.

Bij een goedkeuring worden personen aangemerkt als ondertekenaars. Iedereen die aangemerkt is als ondertekenaar krijgt vervolgens een mail met daarin het verzoek om een handtekening te zetten onder de goedkeuring. Daarnaast krijgen interne ondertekenaars een Teams melding hiervan.

Het ondertekenen van een goedkeuring is gratis. Voor het versturen van deze, via DocuSign, ondertekende goedkeuring is een DocuSign-licentie nodig.

 

docusign integratie

Figuur 4 DocuSign in Teams. Bron: Microsoft

 

Microsoft Teams: Tabblad acties worden verplaatst

Microsoft verplaatst de Microsoft Teams-tabbladacties van de tabbladkopbalk naar de vervolgkeuzelijst op tabbladen om de gebruikerservaring op te schonen. Dit is van invloed op alle tabbladen van first-party en third-party applicaties in chats, kanalen en vergaderingen, zoals Opdrachten, Cijfers of Planner. Deze tabbladacties vind je door op de tabbladnaam te klikken om een vervolgkeuzemenu weer te geven. Deze acties omvatten:

  • Tabblad Opnieuw laden
  • Ga naar website
  • Link naar tabblad kopiëren
  • Pop-out tabblad
  • Over dit tabblad

Er wordt een eenmalige educatieve coach-markeringsbubbel weergegeven die gebruikers informeert over de verandering.

 

docusign integratie

Figuur 5 Nieuwe locatie van de tabblad-acties. Bron: Microsoft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures