Teams voor gasten

teams voor gasten

Vergaderen met iemand die geen Teams heeft

 

Je werkt thuis en hebt een afspraak met de klant. Je kunt niet naar deze afspraak toe, maar je afspraak moet wel doorgaan, wat nu? Jij weet vast wel dat je met Microsoft Teams (video-)belt. Maar wat als de andere persoon geen Microsoft Teams heeft? Geen probleem, ook dan (video)bel je met die persoon via Teams.

 

Iemand zonder Teams uitnodigen voor een (video)vergadering

Hiervoor maak je een vergadering aan en iedereen die hierbij aanwezig is nodig je uit voor deze afspraak. Dit doe je vanuit de agenda in Microsoft Teams of via Outlook (als deze gekoppeld is aan het Office 365 account). In de agenda in Microsoft Teams selecteer je een ‘nieuwe vergadering’. De juiste persoon nodig je uit, doordat je zijn of haar externe mailadres toevoegt. Wil je iemand via Outlook uitnodigen? Dan selecteer je een nieuwe Teams-vergadering en ook dan voeg je het externe mailadres toe van degene met wie je de meeting hebt.

 

Diegene die jouw uitnodiging ontvangt krijgt een mail met een link naar de vergadering. Vervolgens neemt deze persoon deel aan de vergadering door op deze link te klikken. De link werkt voor zowel personen met als personen zonder Teams.

 

Als gast deelnemen aan (video)vergadering

Neem je als gast deel dan volg je onderstaande stappen:

  1. Ga naar de uitnodiging voor de vergadering en selecteer “deelnemen aan Microsoft teams-vergadering”.

 

  1. Er opent nu een webpagina met twee keuzes:” Download de Windows-app” en “Neem deel aan de webversie”.
    Neem je deel op het internet, dan gebruik je het beste Microsoft Edge of Google Chrome. Vervolgens geef je toestemming voor het gebruik van de microfoon en camera, zodat je zichtbaar bent en geluid hebt bij de vergadering.

teams voor gasten

 

  1. Voer je naam in en kies de audio- en video-instellingen. Woon je de vergadering met meerdere personen bij, gebruik dan één apparaat die je eventueel aansluit op een groot beeldscherm. Wil iemand toch zelf beeld hebben kies dan “audio uitschakelen”. Hiermee voorkom je dat het geluid op meerdere apparaten afspeelt.

 

  1. Ben je klaar met instellen klik dan op “nu deelnemen”.

 

  1. Afhankelijk van de opties, die de organisator selecteert (wel of niet direct deelnemen), neem je in een wachtruimte plaats De organisator van de vergadering krijgt vervolgens een melding en laat je toe tot de vergadering.

 

Met deze uitgebreide functionaliteit, vergader je met iedereen waar dan ook. Zelfs met externen.

 

Teams Gratis

Wist je overigens dat je de komende 6 maanden Teams gratis kunt gebruiken voor ondersteuning van je thuiswerken?

Meer informatie over gratis Teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2019 · disclaimer · voorwaarden · privacy · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix