Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 31)

Wil je voor elk team een goede basis? Dat ze op dezelfde manier werken en ervaringen uitwisselen? Maak dan binnenkort een snelle start met je nieuwe team door het toepassen van Teams templates.

Je kiest uit diverse templates voor standaard teamstructuren en relevante apps. Beheerders maken ook zelf nieuwe templates aan voor de organisatie. Hierdoor is het gemakkelijker te beheren en hoef je collega’s niet iedere keer support te verlenen.

 

Microsoft ontwikkelt deze nieuwe functie voor Teams. Tijdens de vakantieperiode heeft Microsoft de volgende 2 features uitgerold:

 

Microsoft Teams: Vergadering vergrendelen voor onbedoelde toegang

Je kunt als organisator van een vergadering nu een vergadering vergrendelen. Niemand kan meer deelnemen op het moment dat je een vergadering vergrendelt. Dit voorkomt eventuele ongenodigde personen die toch proberen deel te nemen aan de vergadering. Het vergrendelen van een vergadering doe je via deelnemers lijst en dan instellingen

 

templates in teams

Omdat het vergrendelen van een vergadering voorkomt dat er niemand meer kan deelnemen is het verstandig dat je de vergadering pas vergrendelt als iedereen die aanwezig moet zijn er ook daadwerkelijk is.

 

SharePoint: Updates voor de verbonden teams sites die gekoppeld zijn aan Microsoft Teams

Elk Microsoft Teams team is onder water verbonden aan een SharePoint Team site. Binnen een Teams maak je kanalen aan die je standaard ook op die SharePoint teams site benadert. Microsoft brengt een aanpassing aan voor privé kanalen. Heb je een Privé-kanaal aangemaakt dan krijgt die een eigen team site met alle functionaliteiten die bij een teams site behoren.

 

Vakantie of niet, de ontwikkelingen staan gelukkig nooit stil bij Microsoft.

 

Microsoft Teams: Onderdelen mee sturen in chat berichten

Binnen de chat functie van Microsoft Teams ontwikkelt Microsoft een optie waardoor je tabellen, lijsten of actiepunten verstuurt tijdens een gesprek.

 

Microsoft Teams: Team Templates mogelijkheden

Omdat er steeds meer met Teams wordt gewerkt worden er ook steeds nieuwe Teams omgevingen aangemaakt. Als organisatie wil je dat alle Teams omgevingen dezelfde structuur hebben om overzicht te behouden. Microsoft gaat een optie ontwikkelen waarbij je een template maakt die je op eventuele nieuwe Teams-omgevingen gebruikt. Hierdoor heb je gelijk al dezelfde structuur.

 

SharePoint: SharePoint Nieuws weergave

Belangrijke nieuws en/of aankondigingen die je op de SharePoint-site zet, zie je binnenkort in de andere Office 365 apps zoals Teams.

 

OneDrive: Aanpassingen in delen

In OneDrive deel je bestanden of mappen met andere personen die ook toegang moeten hebben. Momenteel is het lastig om direct te zien met wie je het document hebt gedeeld. Microsoft gaat dit aanpassen waardoor je bij het schermpje waar je het bestand deelt ook gelijk ziet met wie je het bestand al deelt.

templates in teams

Algemeen MAC

Voor Mac gebruikers die nog gebruik maken van macOS Sierra 10.12 and macOS High Sierra 10.13 vervalt de ondersteuning van de OneDrive Sync app . De enige optie is, als je gebruik maakt van de sync, om je Mac te updaten naar een hogere versie die nog wel wordt ondersteund.

 

De stijl van meldingen kiezen

Maak je gebruik van Teams op een Mac, dan kies je nu zelf of je de Teams meldingen krijgt of de meldingen van Teams via macOS-bureaubladmeldingen. Met de Mac-meldingsstijl heb je meer controle. Zo demp je bijvoorbeeld meldingen terwijl je je in de Niet storen-modus bevindt.De meldingenstijl wijzig je via instellingen -> Meldingen. Selecteer de pijl in het menu naast Meldingsstijl en kies Mac.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Grootschalig IT Event op 16 april: Arrix LABS

Meer informatie en meld je aan!