Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 30)

Nog veiliger communiceren in Teams? Dat kan nu met end-to-end encryptie. Microsoft past deze techniek toe bij een-op-een gesprekken tussen Teams-gebruikers. Beheerders kunnen ervoor kiezen de functionaliteit beschikbaar te maken voor specifieke gebruikers binnen organisaties. Standaard staat de versleuteling uitgeschakeld.

 

Eenmaal ingeschakeld zien gebruikers de optie voor de functie bij hun privacy instellingen. Ook hier staat deze standaard uit, maar de gebruiker kan deze activeren. Het gaat alleen om end-to-end-encryptie bij een-op-een-gesprekken via VoIP, waarmee audio en video versleuteld worden, naast chats en schermdelen.

 

Dit is één van de vele nieuwe features die Microsoft in ontwikkeling heeft. Deze week komt er een heel scala aan ontwikkelingen voorbij.

 

Visio: Visio webapplicatie in Microsoft 365

De Microsoft 365 licentie voor commerciële gebruikers bevat binnenkort een Visio webapplicatie. In deze applicatie creëer, bewerk en deel je professionele diagrammen. De webapplicatie integreert met een breed scala aan Microsoft-oplossingen zoals Microsoft Teams. Binnen Microsoft Teams kun je dan samenwerken aan Visio-diagrammen.

 

SharePoint: Image Tags in SharePoint

Load je nu een afbeelding up naar SharePoint dan wordt er een kolom “Labels” gemaakt, deze bevat de labels waarmee je de afbeeldingen gemakkelijk terugvindt. Binnenkort migreert deze functionaliteit naar een bewerkbare kolom “Afbeelding Labels”. Gebruikers voegen handmatig labels toe en verwijderen uit deze kolom. De labels die je hierin zet zijn ook zichtbaar in het detailpaneel van een afbeelding.

 

SharePoint: Agenda web onderdeel kan afbeeldingen tonen

Binnenkort toon je ook afbeeldingen in het “Agenda” web onderdeel van SharePoint. Makers van de SharePoint omgeving stellen dan in dat je geselecteerde afbeeldingen toont in het web onderdeel. Hierdoor springen agendapunten die worden genoemd in het web onderdeel er meer uit.

 

end to end encryptie teams

Met deze optie wordt het tonen van afbeeldingen mogelijk gemaakt. Bron: Microsoft.

 

Microsoft Teams: Opgenomen vergaderingen kunnen automatisch verwijderd worden

Binnenkort is de “auto-expiration” feature beschikbaar voor vergaderingen die je opneemt in Microsoft Teams. Hiermee stel je in dat je opgenomen vergaderingen, die zijn opgeslagen in OneDrive of SharePoint, na een ingestelde periode automatisch verwijdert .

Standaard wordt een periode van 60 dagen ingesteld. Zijn de opnames 60 dagen of ouder dan worden ze automatisch verwijderd. De periode van verwijdering stel je in kan dan worden ingesteld tussen één dag en een aantal jaar.

 

Microsoft Teams: End-To-End encryptie

Binnenkort is het mogelijk om informatie die je verzendt via Microsoft Teams te versleutelen met end-to-end encryptie. Met End-to-end encryptie verzend je versleutelde informatie. De informatie wordt gedecodeerd wanneer de daarvoor bestemde persoon het ontvangt. Dit kan organisatie-breed worden ingesteld door de beheerder van Teams of door gebruikers zelf, wanneer de beheerder de gebruiker daartoe de mogelijkheid geeft. Hierdoor verzend je informatie veilig vanuit of binnen de organisatie.

 

Microsoft Teams: Eigen samenzijn modus

Creators maken nu hun eigen samenzijn modus via de nieuwe Microsoft Scene Studio. Dit is een webapplicatie die benaderbaar is via het Microsoft Teams Developer Center. Deze modus gebruik je bijvoorbeeld voor eigen vergaderingen of deel je met anderen van de organisatie of met de rest van de wereld via de publieke Microsoft Teams winkel. De handgemaakte samenzijn modus wordt verpakt als een Microsoft Teams applicatie. Binnen de organisatie maak dit vergaderingen interessanter.

 

Microsoft Teams: Organisatie-brede achtergronden voor vergaderingen

Momenteel verandert een gebruiker zijn achtergrond in de Teams vergadering met een afbeelding, wanneer dit aan is gezet door de beheerder. Binnenkort kunnen er door de beheerder achtergronden worden vrijgegeven waar alle gebruikers binnen de organisatie toegang toe hebben. Deze functionaliteit biedt de mogelijkheid om iedereen het bedrijfslogo als achtergrond in te laten stellen.

 

Microsoft Teams: Nieuw scherm voor het toewijzen van deelnemers aan Break-out Rooms

Het scherm voor het  toewijzen van deelnemers aan Break-out Rooms verandert. In plaats van dat het scherm aan de rechterkant verschijnt, wordt het een pop-up waarmee je deelnemers toewijst aan Break-out Rooms. Daarnaast voegt de organisator van de vergadering deelnemers toe aan gesloten Break-out Rooms of voegt ze opnieuw toe aan Break-out Rooms terwijl deze open zijn. Voor organisatoren van vergaderingen wordt het, dankzij deze nieuwe interface,  duidelijker hoe je deelnemers toevoegt aan specifieke Break-out Rooms.

 

end to end encryptie teams

De organisator kan per deelnemer een Break-out Room selecteren. Bron: Microsoft.

 

Skype For Business: Skype For Business ondersteuning eindigt 31 juli

Per 31 juli 2021 is de ondersteuning voor Skype For Business vanuit Microsoft geëindigd. Het is de bedoeling dat alle bedrijven inmiddels over zijn op Microsoft Teams. Is dit nog niet het geval, dan adviseren we dat je deze stap naar Microsoft Teams zo snel mogelijk maakt. Wil je deze stap samen maken? Neem dan contact op met een accountmanager van Arrix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures