Wekelijkse update Microsoft Office 365 (Wk 34)

templates teams

De ontwikkelingen bij Microsoft staan niet stil. Vooral Teams blijft zich verbeteren. Maar dit keer heeft Microsoft ook weer een goede update bij SharePoint en OneDrive documenten. Ik heb de roadmap weer even voor je op een rijtje gezet met voorbeelden.

 

Nieuwe notificatie instellingen in Microsoft Teams

Er volgt een gebruiksvriendelijker menu voor het instellen van alle notificaties Microsoft Teams voor eindgebruikers. Daarnaast komen er een aantal opties bij. Hiermee kan een gebruiker instellen of ze de standaard instellingen willen overnemen voor team- en kanaalnotificaties of kunnen ze deze aanpassen naar eigen inzicht. De instellingen blijven benaderbaar op dezelfde wijze, namelijk via ‘instellingen’ en ‘notificaties’. Zie hieronder het verschil tussen de huidige en nieuwe view:

 

Wijzigingen pre-deelnamescherm in Microsoft Teams vergadering

Het pre-deelnamescherm, wat getoond wordt voor deelname aan een vergadering, wordt gewijzigd. De wijziging zit met name in look en feel. Met deze wijziging moet het voor een gebruiker overzichtelijker zijn om opties met betrekking tot video en audio voorafgaand aan de vergadering in te stellen. Zo wordt de optie om een achtergrondfilter toe te voegen beter uitgelicht en worden alle audio-instellingen getoond.

 

Beheer hoe lang gasten toegang hebben tot SharePoint en OneDrive documenten

Om het beheer omtrent het delen van bestanden te verbeteren hebben admins de mogelijkheid om een policy aan te maken waarmee gasttoegang tot SharePoint sites en individuele OneDrives na een ingestelde tijd wordt ingetrokken. Met deze policy kun je toegang door gastgebruikers limiteren. Goed om te weten is dat deze policy niet geldt voor gasten die al toegang hebben tot sites, documenten en bestanden. Daarnaast is gelimiteerde toegang tot een x aantal dagen te verlengen. Deze verlenging kan zo vaak als nodig is plaats vinden. Voordat de toegang van een gastgebruiker bijna verloopt krijgen de SharePoint site admins hier een melding van zodat zij deze toegang, indien nodig, kunnen verlengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures