Wekelijkse update Office 365 – Wk 50

“Mijn dag” in Microsoft To Do gebruik je voor het plannen van je dag. Hiermee krijg je de focus op de belangrijkste taken. Het is eenvoudiger dan ooit. Iedere dag wanneer je jouw takenlijst voor het eerst opent zie je een lege “Mijn dag” lijst. Hier kun je taken invoeren waarop je je die dag wilt focussen.

 

Wanneer je Microsoft To Do ten minste één dag gebruikt, kun je ook taken toevoegen uit suggesties. Dit doe je als volgt:

  1. Kies de gloeilamp rechtsboven
  2. Bekijk de voorgestelde taken en kies + en voeg de taken aan “Mijn dag” toe

Je kunt nieuwe taken ook rechtstreeks in “Mijn dag invoeren.

 

Alle ingevoerde taken in “Mijn dag” worden ook opgeslagen in je takenlijst. Heb je het vandaag niet afgekregen, dan worden deze taken opgeslagen en morgen aan je als suggestie voorgesteld.

 

Daarnaast komen nu de taken die die dag verlopen zijn ook in “Mijn dag”. Deze functionaliteit wordt momenteel door Microsoft uitgerold. In dit blog vertellen we je wat Microsoft nog meer op de roadmap heeft staan.

 

In Ontwikkeling

 

Whiteboard: Updates

Er staan een aantal updates voor Whiteboard op de planning.

 

Volgen

Momenteel kun je binnen een gedeelde whiteboard elkaar volgen, wie waar staat en wat typt. Dit kan nog niet in een whiteboard die gedeeld is in een Teams vergadering. Microsoft heeft deze functionaliteit in ontwikkeling zodat je straks ook in een gedeelde whiteboard in een teams vergadering ziet wat iedereen doet.

 

Timer

Microsoft wil binnenkort een timer toevoegen aan Whiteboard. Door deze functie ziet iedereen die in een Whiteboard bezig is hoeveel tijd er over is om aan het Whiteboard te werken.

 

Opmerkingen

Nog een functionaliteit die wordt ontwikkeld door Microsoft: het toevoegen van opmerkingen aan een Whiteboard via een opmerkingen-paneel. Zo discussieer je makkelijker en sneller over de inhoud in plaats van dat je steeds over en weer mailt of te chat in Teams.

 

Wordt uitgerold

 

Microsoft To Do: Taken automatisch zichtbaar in Mijn dag

Maak je veel gebruik van Microsoft To Do dan ben je vast heel erg blij met deze update. Microsoft rolt een functionaliteit uit die ervoor zorgt dat alle taken die aan jou toebedeeld zijn, op de dag dat ze verlopen, automatisch in jou “Mijn dag” terecht komen.

Microsoft To Do

Je zoekt dan niet meer binnen alle taken, maar krijgt automatisch een overzicht van de taken die die dag verlopen.

 

Teams: 2×2 video in Galerij-weergave in Firefox

Gebruikers van Firefox, hebben binnenkort ook de 2×2 weergave tijdens een Teams vergadering. Je ziet dan ook 4 deelnemers in beeld.

 

Uitgerold

 

OneDrive: Activiteiten kolom in Mijn bestanden.

Binnen OneDrive heb je bestanden staan die voor jou persoonlijk zijn. Wanneer je wilt dat iemand het bestand bekijkt dan deel je dit bestand. Je ziet achter ieder document  en map al welke bestanden je gedeeld hebt en welke nog privé zijn. Maar hoe weet je nu of er in een gedeeld document gewerkt is door iemand?

 

Via “recent” kom je bij documenten die recent zijn bewerkt door jou of iemand waarmee het document gedeeld is. Dit kunnen documenten zijn uit je OneDrive, maar ook uit Teams omgevingen. Om te voorkomen dat je alle documenten moet openen is er ook een kolom “Activiteiten” bij gekomen. Deze kolom geeft in één overzicht aan wie het document voor het laatst heeft bewerkt.

Microsoft To Do

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Grootschalig IT Event op 16 april: Arrix LABS

Meer informatie en meld je aan!