Wekelijkse Microsoft update – Wk 17

Wanneer je collega’s, klanten of leveranciers wereldwijd verspreid zitten, dan is het handig dat je inzicht hebt in hun lokale tijd. De kans dat er een tijdsverschil tussen verschillende personen zit is aanwezig. Je ziet nu rechtstreeks op de contactkaart wat hun lokale tijd is.

 

Dit maakt samenwerken nog eenvoudiger. Je timet je berichten beter en krijgt hiermee een sneller antwoord. Ook bij het inplannen van meetings kun je rekening houden met de agenda’s van de deelnemers.

lokale tijd teams

Deze functionaliteit is sinds kort beschikbaar in Teams. De volgende functies rolt Microsoft uit:

 

Microsoft Teams: verbeterde vergadermogelijkheid bij gebruik van Firefox

Gebruik je Firefox dan kun je binnenkort Teams volledig gebruiken tijdens een Teams vergadering. Functies, zoals audio en scherm delen, kun je dan ook gebruiken.

 

Microsoft Teams: Goedkeuring voor geblokkeerde Teams apps

In de Teams store ontdekken gebruikers apps en downloaden deze. Niet alle organisaties hebben dat open staan, hiermee voorkomen ze de wildgroei van apps. Binnenkort kun je geblokkeerde apps, die zichtbaar zijn in de store, toch gebruiken. Gebruikers vragen goedkeuring aan bij de Teams administrator. Als die persoon het goed vindt, dan mag je de app installeren binnen Teams. Zo kun je Teams apps proberen.

 

Microsoft Teams: Suggesties bij antwoorden in chats

Microsoft rolt nu eindelijk het gebruik van suggesties bij het beantwoorden van chat berichten uit. Chatberichten worden dan sneller beantwoordt en je typt niet steeds hetzelfde antwoord voor een zelfde vraag.

 

OneDrive and SharePoint: Via SharePoint toegang tot je Teams bestanden

Wanneer je naar SharePoint ( gedeelde data voor toegewezen personen) of Onedrive  ( privé data binnen organisatie) gaat zie eje daar ook je bestanden binnen de Teams kanalen staan. Je krijgt dan een overzicht van alle documenten binnen de Teams omgeving, van zowel standaard als privé kanalen. Deze functie rolt Microsoft op dit moment uit en is snel beschikbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures