Urenregistratie. Er zijn mensen die er haast een spreekwoordelijke dagtaak aan hebben om uren te registreren en daar vervolgens naar te handelen. Maar het kan natuurlijk veel makkelijker, voor werkgever én werknemer. Onze consultant Lennart Schultz vertelt meer over de urenregistratie-app die we zelf bij Arrix hebben ontwikkeld.
Bij Arrix hebben we een urenregistratie-app ontwikkeld binnen het Power Platform van Microsoft. Lennart: “Een low code-platform, een mooi systeem waarin je snel en vrij makkelijk apps kunt ontwikkelen met alle functionaliteiten zoals je die graag ziet. Dat past prima bij een urenregistratie-app. Immers, met alle uren moet bij elk bedrijf iets anders gebeuren en andersom hebben medewerkers altijd wensen voor het makkelijk indienen van gewerkte uren. Normaal gesproken is dat een soort strijd van controllers die ‘iets’ met de uren en cijfers erachter moeten doen enerzijds en werknemers die simpel hun uren willen invoeren. Om hen beiden te plezieren hebben we deze oplossing in het leven geroepen.”
Gemak voor medewerkers
Maar waar ligt nu precies het gemak voor de medewerkers, die graag op eenvoudige wijze hun gewerkte uren willen indienen? “Op basis van een paar slimmigheden kunnen zij heel makkelijk hun uren invoeren. Het belangrijkste is een simpele user interface en weinig knoppen. Less is more in dit geval. Daarna kun je eerder ingevoerde urenbriefjes kopiëren, dat is handig als je bijvoorbeeld evenveel uren hebt gemaakt in hetzelfde project als vorige week. Of voor een ander project. Dat is allemaal snel en makkelijk aan te passen. Zo realiseer je eenvoudig je nieuwe urenregistratie.”
En voor de werkgevers
Het mooie van deze app is dat je alle velden die je wilt, mee kunt geven. Je kunt een ‘uursoort’ meegeven, het project of subproject en misschien wel het belangrijkste: een eenvoudige koppeling met de financiële administratie. “Dat kan op een manier zoals je de uren nodig hebt. Stel: je registreert alleen intern voor de kostprijscalculatie, dan is dat geen probleem. Maar ook als je de uren nog moet factureren kan dat. Omdat je in de app de uursoort meegeeft, kun je de juiste uren factureren op je project. Een uursoort geeft aan welke werkzaamheden in dat uur zijn verricht”, verduidelijkt Lennart.
Doorontwikkeld na vragen uit de markt
De app is door Arrix ontwikkeld na vragen uit de markt. “We hebben de app voortdurend doorontwikkeld. Het Power Platform van Microsoft biedt daarvoor veel mogelijkheden, zoals barcode-scanning dat we hebben geïntegreerd. Door het scannen van een barcode worden automatisch al bepaalde gegevens in de app ingevoerd”, vertelt Lennart. “Zo zijn we steeds op zoek om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken en zeker bij urenregistratie is dat essentieel.” Belangrijk is wel om zaken als privacy – bijvoorbeeld bij de koppeling naar het financiële systeem – goed te regelen. Aan die verplichting moet de organisatie wel kunnen en willen voldoen. “En bij ontwikkelen in low code, zoals bij dit platform, kun je steeds weer opnieuw zaken aanpassen, maar dat moet je niet altijd blijven doen. Al zijn de mogelijkheden onbeperkt en we de app naar wens kunnen inrichten, er zijn altijd mensen die uren liever op een andere manier registreren.”
Gemak
Arrix heeft de app klaarstaan in een basisinrichting, waar verschillende functies aan kunnen worden toegevoegd of verwijderd al naar gelang de wens van de klant. De app is dan ook via Arrix verkrijgbaar. Met name bedrijven die veel in projecten werken en productiebedrijven nemen de app af en ervaren het gemak. Lennart: “Verlof- en overuren kunnen natuurlijk ook worden meegenomen. En ziekte. Je uren op de weg en de kilometers die je maakt. De basisapp is al behoorlijk volledig, maar we kunnen ‘m verder in hoge mate aanpassen.”
Meer weten?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de urenregistratie-app of andere zaken waarmee we kunnen helpen. We zitten er klaar voor!