Wekelijkse Microsoft update – Wk 2

Opzoek kolommen. Kolommen waarmee je een koppeling maakt naar andere lijsten of naar dezelfde lijst. In deze nieuwe update komt deze functie veelvuldig aan de orde. Zowel bij Microsoft Lists als bij SharePoint. Bij Lists is deze al beschikbaar en bij SharePoint is hij in ontwikkeling.

 

Welke functies heeft Microsoft nog meer in ontwikkeling?

SharePoint: Sectie Templates voor SharePoint Pagina’s

SharePoint pagina’s deel je in secties in. Deze secties kun je dan weer onderverdelen in kolommen waar je webonderdelen, of webparts, aan toevoegt

 

Wanneer je een sectie toevoegt is deze nog leeg. Momenteel werkt Microsoft aan sectie templates. Hiermee voeg je voorgedefinieerde secties toe, waarbij al een aantal veel voorkomende webparts en kolomindelingen zichtbaar zijn. Na het toevoegen van de sectie is het mogelijk om dat je deze weer volledig naar eigen wens aanpast.

 

SharePoint: Toevoegen van beheerde metadata kolommen vanuit de moderne weergave

De overgang van de klassieke naar moderne weergave binnen SharePoint is nog wel even bezig. Steeds meer onderdelen komen beschikbaar in deze moderne look-and-feel, zo nu ook opzoek kolommen.

 

Voor de beheerde metadata kolommen werkt Microsoft aan de optie dat je deze vanuit de moderne weergave toevoegt. Met beheerde metadata kun je kenmerken in een hiërarchische structuur toevoegen aan een lijst item. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een team, die onder een afdeling valt. Met een keuze kolom kun je maar één keuze laag creëren. Met de beheerde metadata functie kun je eerst een afdeling selecteren en vervolgens binnen die afdeling de teams.

 

De volgende functie rolt Microsoft nu uit:

Microsoft Teams: Introducing background effects on web

Met deze functie voeg je via de web browser vervagingseffect, ook wel blur genoemd, toe tijdens het video bellen. Eerder was dit alleen mogelijk op de desktop en mobiele applicaties.

 

Deze functies zijn nu beschikbaar:

 

Microsoft Lists: Verbeterde opzoek kolommen

Zoals eerder aangegeven is de overgang van klassiek naar modern nog wel even bezig. Zo ook voor de opzoek kolommen in Lists.

 

Opzoek kolommen, wat zijn dat ook al weer? Met opzoek kolommen kun je een koppeling maken naar andere lijsten of naar dezelfde lijst. Als je bijvoorbeeld een incident registratie aanmaakt binnen Microsoft Lists, kan het handig zijn dat je vergelijkbare incidenten aan elkaar koppelt. Met deze functie maak je vanuit de moderne weergave opzoek kolommen aan, waar je eerder nog naar de klassieke weergave terug moest. Dit scheelt weer een aantal keer klikken!

 

opzoek kolommmen

 

Microsoft Loop onderdelen deels beschikbaar

Eerder schreven we al een speciaal blog over Microsoft Loop. Een deel van de onderdelen is nu beschikbaar en gebruik je in de chat functie van Teams.

opzoek kolommen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures