Wekelijkse Update Office365 – week 34

templates teams

De ontwikkelingen in de Office365 omgeving gaan snel. Zo snel, dat het niet voor iedereen bij te houden is wat de recente ontwikkelingen zijn. Met onze Microsoft update brengen wij jou wekelijks op de hoogte van alle nieuw toegevoegde ontwikkelingen op de roadmap van Microsoft!

 

Microsoft Stream: opnames uit Microsoft Teams

Allereerst ontwikkelingen met betrekking tot Microsoft Stream. Microsoft Stream is de videoservice binnen Office365. Nog deze maand komt er een update waarbij het mogelijk is om je opnames uit Microsoft Teams vergaderingen op te zoeken. Het opzoeken hiervan kan binnenkort via een nieuwe tab in Stream. Deze nieuwe tab is te vinden in Stream onder het tabblad “Mijn inhoud”, vervolgens selecteer je de optie “Vergaderingen” om alle opnames uit Microsoft Teams te openen.

 

Microsoft Teams: nu vergaderen

Naast het makkelijker vinden van opnames van vergaderingen uit Microsoft Teams, komt er ook een update om makkelijker een vergadering te starten met Teams. Waar nu alleen een vergadering kan worden gestart, wanneer er ook daadwerkelijk een vergadering gepland stond, zal dat binnenkort niet meer nodig zijn. Er komt functionaliteit beschikbaar waarmee met één druk op de knop een vergadering kan worden gestart: ‘Nu  vergaderen’. Hiermee speelt Microsoft in op vergaderingen die spontaan ontstaan. De nieuwe functionaliteit wordt verwacht in september.

 

Microsoft Forms: suggesties

Ook voor Microsoft Forms staat er een nieuwe functie gepland voor september: Ontvang suggesties op basis van eerder gemaakte formulieren. Met deze ontwikkeling krijg je tijdens het maken van een nieuw formulier suggesties te zien over de te stellen vraag. Dit veld komt in beeld zodra er getypt wordt in het titelveld. Forms geeft daarin enkele vragen als suggestie, welke zijn gebaseerd op vragen uit reeds gemaakte formulieren. De gebruiker ziet alleen suggesties op basis van de eigen gemaakte vragen en formulieren.

 

Beheercentrum: gebruikerstemplates

Ook wordt er hard gewerkt aan verbeteringen in het Microsoft 365 Beheercentrum. Microsoft zal deze maand nog support toevoegen voor het gebruik van templates in gebruikersmanagement in het Microsoft 365 Beheercentrum. Templates geven de mogelijkheid om snel nieuwe gebruikers aan te maken door het opslaan en hergebruiken van reeds opgeslagen instellingen van huidige gebruikers. Hiermee kunnen onder andere waarden worden opgeslagen als toegewezen licenties, rollen, contactinformatie en locatie. Wanneer je het template gebruikt om een nieuwe gebruiker aan te maken, krijgt deze gebruiker automatisch de opgeslagen waarden als instelling. Microsoft heeft aangegeven de functionaliteiten en mogelijkheden met betrekking tot de gebruikerstemplates de komende maanden te blijven uitbreiden. We houden je op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures