Wekelijkse Update Office365 – Week 35

templates teams

De ontwikkelingen in de Office365 omgeving gaan snel. Zo snel, dat het niet voor iedereen bij te houden is wat de recente ontwikkelingen zijn. Met onze Microsoft update brengen wij jou wekelijks op de hoogte van alle nieuw toegevoegde ontwikkelingen op de roadmap van Microsoft!

 

Geavanceerde zoekfunctie (locatie) in Outlook for Windows

In de web versie van Outlook bestaat de geavanceerde zoekfunctie al enige tijd, maar nu is daar ook de aankondiging van Microsoft om deze toe te voegen aan de desktop-versie. Wat mij betreft goed nieuws! Met deze zoekfunctie is het mogelijk om een ruimte op te zoeken bij het aanmaken van een afspraak in de agenda van Outlook. Dat kon uiteraard ook al in de desktop versie, alleen stamt deze zoekfunctie uit een oudere versie van Outlook, wat ook terug te zien is aan de looks van het huidige venster. Daarnaast is het in de huidige versie niet mogelijk om een adres op te zoeken op basis van bijvoorbeeld een bedrijfsnaam. Deze optie zal in de nieuwe zoekfunctie wel beschikbaar zijn. De nieuwe variant vervangt daarmee de huidige zoekfunctie. Helaas duurt het nog even voordat we hier gebruik van mogen maken. Microsoft heeft de release voor Q2-2020 staan.

 

Donkere modus op mobiele versie van Outlook

Te zien was al dat steeds meer Microsoft apps een donkere modus kregen en nu is het dus ook de beurt aan de Outlook app: De donkere modus voor Outlook geldt voor zowel Android als iOS. De modus wordt per direct uitgerold en wellicht heb jij zelfs al de versie waarin je gebruik kan maken van de donkere modus. Naast het aanvinken van de optie onder “Outlook instellingen -> Voorkeuren”, zal de donkere modus tevens ingeschakeld worden bij de batterij besparende modus. Dit is dan ook één van de voordelen van de donkere modus; het zorgt voor een langere batterijduur. Ander voordeel is dat de telefoon in deze modus minder licht af geeft, wat als prettig wordt ervaren voor de ogen (met name in het donker).

 

Beschikbare webapp van Microsoft Whiteboard

Vanaf het eerste kwartaal in 2020 zal er een Microsoft Whiteboard-webapp beschikbaar komen. Momenteel bestaat er al een variant in de vorm van een desktop app. Met deze app heb je als het ware de beschikking over een digitaal whiteboard. Hierin is het mogelijk om te typen, het tekenen van bijvoorbeeld een diagram, voeg afbeeldingen toe vanuit een documentbibliotheek, van een website of direct met de camera en maak notities. Dit hoef je niet alleen te doen, er kan namelijk real time samengewerkt worden met andere personen. Daarnaast wordt je whiteboard opgeslagen in de Cloud zodat je er overal mee aan de slag kunt. Het mooie van de webapp is dat deze daarmee ook wordt toegevoegd aan Microsoft Teams, waarmee het whiteboard bijvoorbeeld gebruikt kan worden tijdens een vergadering. Meer weten over Microsoft Whiteboard? Check dit filmpje. 

 

Microsoft Planner komt met prioriteitsveld

Vlak voor het weekend werd er nog een aankondiging gedaan over Microsoft Planner. Het is vanaf heden -althans, de uitrol van de functie is al gestart- mogelijk om een prioriteit mee te geven aan een taak. Het veld zal worden toegevoegd in een geopende taak als keuzemenu. Hierbij is er keuze uit een viertal levels, te weten: laag, gemiddeld, belangrijk en urgent. Extra toevoeging op dit keuzemenu is dat er ook gegroepeerd of gesorteerd kan worden op de prioriteitslevels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures