M365 Update – Wk 6

Heb je ooit gewenst dat je een oneindig groot whiteboard had om al je ideeën op te schrijven, tekenen en delen met je collega’s? Een whiteboard dat je overal mee naartoe neemt, op elk apparaat gebruikt en altijd up-to-date is? Dat is precies wat Whiteboard tool van Microsoft is: een digitaal canvas voor visuele samenwerking in Microsoft 365.

Met Microsoft Whiteboard vergader, brainstorm, leer en coach je effectiever. Je voegt eenvoudig plaknotities, tekst, afbeeldingen, vormen en meer toe aan je bord. Om sneller aan de slag te gaan kun je ook handige sjablonen gebruiken, die een structuur ontwerpen en je innovatieve ideeën visualiseren. En het beste van alles: je werkt realtime samen met anderen, of je nu in dezelfde ruimte bent of op afstand werkt.

De Whiteboard tool integreer je ook met Microsoft Teams, zodat je een bord deelt tijdens een vergadering, in een kanaal of in een chat. Zo betrek je jouw team beter, inspireert en motiveert hen.

Met dit krachtig hulpmiddel verbeter je de productiviteit, creativiteit en communicatie. Het is alsof je een magisch whiteboard hebt dat je overal mee naartoe kunt nemen. Regelmatig heeft Microsoft Updates op dit vlak om het werken met deze slimme tool nog meer te verbeteren. Ook deze week staan er diverse nieuwe ontwikkelingen voor Whiteboard op het programma.

 

Wordt ontwikkeld

 

SharePoint: Microsoft Lists – Versleep om lijstitems te ordenen

Organiseer eenvoudig je lijst door items naar een aangepaste sorteervolgorde te slepen en neer te zetten voor jou en je team.

 

Whiteboard: Microsoft Forms Poll Loop-component live kopiëren/plakken

Met deze nieuwe functionaliteit kopieer/plak je bestaande Microsoft Forms Poll Loop-componenten live tussen Whiteboard en vice versa.

 

Whiteboard: @ vermeldingen in opmerkingen

Met @ in opmerkingen op een whiteboard vermeld je gebruikers, met bijbehorende in-app indicatoren waarmee je gebruikers op de hoogte stelt van een @ vermelding.

 

Whiteboard: E-mailmeldingen voor @ vermeldingen in opmerkingen op een whiteboard

Hiermee vermeld je @ vermeldingen in opmerkingen op een whiteboard om een e-mailmelding naar de gebruiker te activeren, met een link terug naar de @ vermelding.

 

Uitgerold

 

Teams: Geanimeerde Achtergronden in Teams-vergaderingen

Microsoft is klaar met de uitrol van de functie “geanimeerde Achtergronden “.Met deze dynamische achtergrondfunctie in Teams-vergaderingen vervang je bestaande achtergronden door een dynamische animatie wat resulteert in een meer meeslepende virtuele omgeving. Het biedt verschillende opties voor verbetering van de vergaderervaring met creativiteit en personalisatie volgens je eigen voorkeur.

Een geanimeerde achtergrond kun je voordat je een vergadering “binnen” gaat al instellen.

whiteboard tool

Outlook: Mogelijkheid om Favorieten te verbergen in de maplijst

Met de functie Verberg Favorieten kunnen gebruikers hun mapvenster personaliseren door het Favorieten-gedeelte te verbergen. Standaard zijn Favorieten zichtbaar, maar met deze functie hebben je de optie om de Favorieten-ervaring uit het zicht te halen. Eenmaal verborgen kun  je altijd teruggaan en je Favorieten opnieuw zichtbaar maken. Deze optie zit alleen in de nieuwste versie van Outlook

 

Whiteboard: Tekststijlen

Je kunt nu kiezen tussen drie verschillende tekststijlen, waardoor er meer flexibiliteit en personalisatie van tekst mogelijk is op whiteboards.

 

Teams Tips:

Afgelopen jaar zijn er best veel nieuwe functionaliteiten in Teams gekomen. Van de ene maak je vast meer gebruik van maken dan de andere. Hieronder aantal nieuwe functies die erg handig zijn.

 

Binnen Teams je locatie aangeven

Wissel je veel af tussen kantoor en extern dan is het handig dat je binnen teams aangeeft waar je bent. Je collega’s weten dan sneller waar je bent en of ze je eventueel (makkelijker) kunnen bereiken.

whiteboard tool

Statusbericht instellen

Naast dat je aangeeft waar je bent kun je ook je status aanpassen zodat je collega’s ook weten waar je bent. Ook kun je een afwezigheid inplannen.

whiteboard tool 2

whiteboard tool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures