Hoe doe je automatisch aangifte vanuit Exact?

automatisch aangifte vanuit exact

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.” Aangifte doen is misschien niet je hobby, maar met Exact is het zo gepiept. Je doet namelijk automatisch aangifte vanuit Exact. Wat zijn hiervan de voordelen en waar moet je op letten?

 

Bijna elke onderneming doet btw-aangifte. Verkoop je ook aan zakelijke klanten binnen de EU? Dan doe je daarnaast ook opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP). Vooral hier behaal je grote winst. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

 

Btw-aangifte

Standaard doe je online aangifte. Uit Exact neem je de bedragen over in het ondernemersportaal van de Belastingdienst. Dit is geen grote klus, maar het kan makkelijker. Kies bij het opstellen van de btw-aangifte in Exact voor ‘elektronisch’. Hiermee krijg je een extra stap, waarin je de aangifte direct naar de Belastingdienst verstuurt. Dit kost minder tijd en verkleint de kans op fouten.

 

Opgave ICP

De opgave ICP heeft meer informatie nodig. Voor deze opgave geef je per klant het btw nummer en het verkoopbedrag op. Voor sommige ondernemingen is dit een lange lijst. Ideaal dus dat je dit digitaal vanuit Exact direct naar de Belastingdienst stuurt. Bestaat je opgave ICP uit meer dan 100 klanten? Dan ben je zelfs verplicht om de opgaaf vanuit Exact te doen. In het ondernemersportaal gaat de lijst namelijk niet verder dan 100 regels.

 

Aandachtspunten automatische aangifte

 

PKI-certificaat

Digitale communicatie met de Belastingdienst gaat via de Digipoort. Wil je vanuit Exact aangiftes via de Digipoort doen, dan heb je een PKI-certificaat nodig. Hiermee identificeer je jezelf. Het certificaat plaats je in Exact. Houd er rekening mee dat er kosten zijn verbonden aan de aanschaf van het PKI-certificaat.

 

Voor de aanschaf en het plaatsen van het certificaat biedt Arrix ondersteuning. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

Houd Exact up-to-date

Zowel Exact als de Belastingdienst ontwikkelen continu en veiligheid is daarbij heel belangrijk. In de connectie tussen deze twee komen dan ook regelmatig aanpassingen voor. Wil je vanuit Exact aangiftes blijven versturen dan is het nodig dat je Exact regelmatig update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures