Je hebt meer in huis dan je denkt

benutten software

Je investeert in nieuwe software waarmee je tijd wilt besparen en meer grip krijgt op je bedrijfsprocessen. Je vult dit aan met een adoptietraject of een training. Na de implementatie schrijf je een aantal handleidingen en stel je een key-user aan die collega’s leert om met de software te werken.

 

Maar wat als deze medewerker vertrekt? Of zijn/haar functie verandert? En wat nou als er nieuwe functionaliteiten beschikbaar komen? Vaak leren medewerkers, om welke reden dan ook, leven met bewerkelijke processen, terwijl er wel een andere (betere) oplossing voor handen ligt. Binnen licenties waar je soms al voor betaalt.

 

Er is meer mogelijk dan toen je voor het eerst de software kocht

Er zijn redenen om bij je bestaande systeem te blijven. Deze zijn vaak terecht en het is dus een logische overweging. Vaak biedt het huidige systeem genoeg om jouw processen verder te stroomlijnen en hoef je niet over naar een nieuw systeem. Er zijn bijvoorbeeld meer mogelijkheden om te koppelen met je ERP-systeem. Maar ook verschillende soorten RPA-toepassingen kunnen gegevens heen en weer schieten. Ook biedt het Power Platform van Microsoft mogelijkheden voor allerlei toepassingen die voorheen erg duur waren. Deze implementeer je eenvoudig dankzij nieuwe technieken en maken het werk voor jou makkelijk. Om de kosten hoef je het niet te laten, want bij de meeste Microsoft licenties heb je al toegang tot het Power Platform.

 

Hoe houd jij het bij?

Hoe weet je nu of je efficiënter en effectiever met het systeem kunt omgaan? Hoe houd je deze ontwikkelingen bij? Het antwoord is: doe dit niet! Zeker als ICT een bijzaak is en niet jouw hoofdtaak. Kosten processen veel tijd, dan is de kans groot dat je dit vereenvoudigt met automatisering. Dat kun je als vuistregel aannemen.

 

Met de technieken van nu is dit vaak een betaalbare oplossing. Denk aan het opzoeken van informatie/documenten, het overtikken van informatie van het ene systeem naar het andere of het maken van rapportages. Zowel Exact als Microsoft 365 is continu in ontwikkeling, en wat eerst onmogelijk was kan nu wellicht wel. Met of zonder externe tool.

 

Heb jij processen die veel tijd in beslag nemen? Vaak is het ontbreken van kennis de crux bij het onvoldoende benutten van jouw systeem. De kennis hebben wij in huis en jij de software. We kijken graag met jou of je tijd bespaart met de software die je al hebt.

De ideale koppeling voor jouw bedrijf

Jouw mensen werken efficiënter als systemen efficiënter voor hen gaan werken. Maak jouw werk gemakkelijker door data en applicaties met elkaar te verbinden.
Ook voor jouw bedrijf is er een ideale koppeling. Jij weet zelf het allerbeste hoe je gegevens en applicaties graag wilt verbinden.Of deze technisch haalbaar is of te realiseren valt weet je snel. Neem de 1e stap, vul een paar vragen in. Hiermee krijgen wij een goed beeld van jouw gewenste koppeling en adviseren je over de mogelijkheden.

De 1e stap naar mijn ideale koppeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures