Wekelijkse Microsoft update – Wk 26

Met de chatbubbel maakt Microsoft de chat meer centraal in een vergadering. Er verschijnt een chat op het scherm van alle deelnemers van de vergadering en je kunt gewoon deelnemen aan het gesprek  zonder dat je naar het huidige chatscherm overschakelt.

 

Deze chatbubbel is al enige beschikbaar in de Windows versie van Teams. Binnenkort wordt deze ook voor Android en iOS gebruikers aan Teams toegevoegd.

In Juni zijn de volgende functionaliteiten in Microsoft Teams uitgerold

 

Verbeterde vergadermogelijkheid bij gebruik van Firefox

Gebruik je de internetbrowser van Firefox dan gebruik je nu Teams volledig tijdens een Teams vergadering. je gebruikt nu ook functies zoals audio en scherm delen.

 

Compacter overzicht chatberichten

Deze update is nu voor iedereen beschikbaar. Je chat meer met de ene persoon, dan met de andere, Chat je veel met iemand en wil je ergens op terug komen, dan moet je vaak scrollen om de vorige berichten te zien. Als je jouw chatoverzicht compacter maakt, kun je meer berichten zien en wordt het overzichtelijker. Dit stel je in via account instellingen.

 

Onderstaande functionaliteiten rolt Microsoft (nog) in Teams uit:

 

Extra vergaderrol : Co-organisator

Als je een online vergadering plant, ben je ook de organisator. Je hebt dan als enige de controle over de geplande vergadering. Maar als je er (onverhoopt) niet bij bent, is het erg lastig. Je maakt nu een extra persoon “Co-organisator”  waarmee je de taken verdeelt of degene neemt de taken zelfs over.

Erg handig ook als iemand anders (bijvoorbeeld een secretaresse of planner) de vergaderingen plant, maar niet deelneemt.

Meerdere mogelijkheden in talen bij Teams meeting uitnodiging

Teams administrators stellen binnenkort de taal van de Microsoft Teams-uitnodigingen in met behulp van een nieuw beleid. Dit omvat het verzenden van uitnodigingen in meerdere talen.

 

Meerdere talen voor live ondertiteling mogelijk in Teams online

Met deze functie wordt de ondertiteling in de Online Teams mogelijk in alle beschikbare talen.

 

Vergader chat bubbel voor Android en iOS

De meeste Teams-vergaderingen bevatten een chatgesprek waarin je informatie deelt tijdens de vergadering informatie en niet de vergadering verstoort. Niet iedereen is hier even attent op en het kan zijn dat je vragen of opmerkingen over het hoofd ziet. Microsoft gaat deze update, die al beschikbaar is in Windows, ook uitbreiden voor Android en iOS gebruikers.

 

De chat notificatie komt tijdens de vergadering direct in beeld. Je ziet geen chatbericht meeer over het hoofd en vragen / opmerkingen merk je sneller op. Voor de Android en iOS zijnt de laatste 2 chat berichten zichtbaar tijdens de vergadering.

 

Microsoft Teams: chat berichten typen voor gast gebruikers uitschakelen

Je vergadert niet meer alleen online met je collega’s. Je nodigt ook mensen uit van buiten het bedrijf, ,zogenoemde gast deelnemers. Wil je dat deze gast deelnemers alleen maar deelnemen en niet chatberichten versturen tijdens de vergadering? Dat kan binnenkort. Teams admins geven straks door middel  van beleid aan, wie chatberichten versturen en wie niet.

 

Samen zijn modus aanzetten voor iedereen

Nu zet je zelf nog het samenzijn modus aan tijdens een vergadering. Binnenkort kunnen organisatoren van een vergadering het samen zijn modus aanzetten. Hiermee activeer je als organisator hetzelfde samenzijn modus. Bevalt je dit niet als gebruiker? Dan kun je deze modus zelf altijd weer veranderen.

 

Hand opsteken door langer op Teams knop te drukken

Een functie die allen voor de desktop versie beschikbaar komt is een hand opsteken tijdens een vergadering wordt doordat je de Teamsknop in de taakbalk in gedrukt houdt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures