Microsoft 365 Update – Wk 14

Het opsteken van een hand is ideaal voor online vergaderingen, omdat je laat zien dat je iets wil zeggen of vragen zonder dat je daarbij inbreekt op het verhaal dat iemand vertelt. De host kiest vervolgens zelf of je het woord krijgt. Maar als iemand het woord heeft gehad, wordt vaak vergeten de hand te laten zakken. Nu kon de host deze al laten zakken, maar toch kan deze functie verbeterd worden.

Daarom krijgt degene die zijn hand heeft opgestoken nadat hij of zij aan het woord is geweest automatisch melding. Met deze melding kies je of je je hand omhoog houdt. Doe je niks, dan zakt de hand automatisch en anders kun je eventueel weer aan het woord komen.

Deze week zijn er nog meer verbeteringen in Microsoft 365. Wij praten je bij over de functionaliteiten in ontwikkeling, die worden uitgerold of al uitgerold zijn.

 

In ontwikkeling

 

SharePoint: Maak pagina’s en nieuws vanuit de SharePoint-appbalk

Microsoft ontwikkelt de mogelijkheid om vanuit de Appbalk pagina’s en nieuws te beginnen. Dit betekent dat je, waar je ook bent in SharePoint, direct een pagina of nieuwsbericht kunt beginnen terwijl je in de andere schermen blijft.

 

Teams: Uitgebreide weergave voor het profielkaartje

Met de uitgebreide weergave van het profielkaartje zien gebruikers nu een weergave van het profiel van een persoon, zoals hun contactgegevens, aangepaste eigenschappen en hun LinkedIn-informatie. Deze update staat al een hele tijd op de planning. De verwachting is dat de uitrol in april plaatsvindt.

 

Teams: Actieve spreker weergave in vergaderingen

Microsoft voegt een nieuwe weergave toe Microsoft Teams-vergaderingen. Straks wordt een actieve spreker nog duidelijker weergegeven. Het benadrukt de actieve spreker terwijl de rest van de deelnemers in de vergadering nog steeds worden getoond. Deelnemers gebruiken deze nieuwe weergave via de weergaveschakelaar in een vergadering.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Automatisch verlagen van de hand opsteken na spreken

In iedere online vergadering wordt er wel een aantal keer een “hand” opgestoken. Daarna wordt het vaak vergeten om de opgestoken hand te laten zakken als je geen vraag (meer) hebt. Om deze “verouderde” handen opsteken te verminderen kon je alle opgestoken handen al in 1 keer laten zakken. Hier komt een optie bij. Steek je je hand op, kom je daarna aan de beurt en spreek je tijdens de vergadering dan kan krijg je hierna een melding om je hand omlaag te doen. Je kunt ervoor  kiezen om je hand omhoog te houden. Als je geen actie onderneemt op de melding, zakt de hand automatisch. Hiermee blijven er geen onnodige opgestoken handen in de vergadering.

 

Uitgerold

 

Teams: Rol van Mede-organisator voor vergaderingen

Organisatoren delen nu de de controle door het toewijzen van de nieuwe rol van “Mede-organisator” aan mensen die ze uitnodigen. Mede-organisatoren hebben bijna alle mogelijkheden van de organisator, inclusief het beheer van Vergaderopties. Deze optie geldt voor zowel de Desktop versie van Teams als de Online versie van Teams.

 

Teams: meerdere talen in uitnodiging voor vergaderingen

IT-beheerders kunnen een nieuw beleid toepassen om meerdere talen in te stellen in Teams-uitnodigingen voor vergaderingen. Deze optie is er nu voor Web, desktop en Mobile

 

Teams: Live ondertiteling in alle beschikbare talen in Teams Meetings op het web

Live ondertiteling is nu beschikbaar in alle beschikbare talen voor web gebruikers van Teams Meetings.

 

Teams: chatbubbels tijdens vergaderingen voor Android.

Deze optie is er al een tijdje voor de Desktop versie van teams. Maar nu eindelijk ook voor Android. Tijdens online vergaderingen is het altijd lastig om chatberichten te zien. Met deze functie komen de laatste 2 chat berichten in een bubbel op het scherm. Er ontgaat je geen chatbericht. Deze optie vind je tijdens een vergadering onder instellingen en moet je wel aanzetten.

hand laten zaken teams

 

Teams: Uitschakelen van schrijftoegang voor anonieme of niet-geauthentiseerde gebruikers

IT-beheerders kunnen nu op het beleidsniveau de schrijftoegang voor chat uitschakelen voor anonieme gebruikers en niet-geauthentiseerde gebruikers die deelnemen aan Teams-vergaderingen via een link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures