Wekelijkse Update Microsoft (Wk 40)

Het is deze week erg rustig op de roadmap. Wel zijn er ontwikkelingen op het gebied van Microsoft Viva Insights, Microsoft Stream en Microsoft Teams.

 

Microsoft Viva: Complimenten historie in Microsoft Viva Insights

Complimenten versturen via Microsoft Viva Insights in Microsoft Teams is ontworpen om de moeite die wordt gestoken in samenwerkingen die Teams gebruikers uitvoeren bij te houden. Gebruikers sturen complimenten naar hun collega’s via de berichtenextensie die vastgepind is in het Teams-berichten onderdeel vanuit de Microsoft Viva Insights applicatie in Teams. Met de nieuwe complimenten historie krijgen gebruikers inzicht in de door hen verstuurde en ontvangen complimenten van de afgelopen zes maanden. De complimenten historie is binnenkort beschikbaar en bevat zowel complimenten die zijn verstuurd vanuit de berichtenextensie als de Viva Insights applicatie. Daarnaast krijgen alle complimenten die verstuurd zijn vanuit Teams een link waarmee je de persoonlijke complimenten historie bekijkt in de Viva Insights app in Teams.

 

Complimenten historie begint automatisch met het bijhouden van verstuurde en ontvangen complimenten voor gebruikers in het Viva Insights complimenten dashboard. Indien gewenst, schakelen beheerders de complimenten historie uit in het Teams beheerderscentrum. Wanneer je dit uitschakelt, schakel je ook de berichtenextensie voor complimenten en het complimenten onderdeel van Microsoft Viva Insights uit.

 

Microsoft Stream: Teams vergaderopnames worden automatisch verwijderd uit OneDrive of SharePoint

Als onderdeel van de evolutie van het nieuwe Stream platform, is momenteel het automatisch laten verwijderen van opnames van vergaderingen in ontwikkeling. Deze feature verwijdert automatisch Teams vergaderopnames die zijn opgeslagen in OneDrive of SharePoint na een ingestelde periode. De standaard ingestelde periode is 60 dagen. Het aanpassen van deze standaardwaarde is nog niet mogelijk, maar is na de release wel mogelijk.

 

Microsoft Teams: Nieuw zoekresultaten pagina in aantocht

Een nieuwe zoekresultaten pagina voor desktopapplicatie van Microsoft Teams is in aantocht. Dit maakt het vinden van berichten, mensen, antwoorden en bestanden sneller en intuïtiever. De opnieuw ontworpen zoekresultaten pagina kan beter op context zoeken, sneller resultaten aanbieden en heeft verbeterde filtermogelijkheden. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door AI-gestuurde relevantie op basis van mensen en content waarmee je in aanraking komt binnen Microsoft Teams en de overige Microsoft 365 services. Deze nieuwe feature is voor iedereen, die gebruik maakt van de zoekfunctie in Teams, binnenkort beschikbaar.

zoekresultaten pagina teams

Figuur 1 De oude zoekpagina in Teams. Bron: Microsoft

zoekresultaten pagina teams

Figuur 2 De nieuwe zoekpagina in Teams. Bron: Microsoft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Grootschalig IT Event op 16 april: Arrix LABS

Meer informatie en meld je aan!