Wekelijkse update Office 365 – Wk 44

Microsoft brengt Excel rechtstreeks in Teams-vergaderingen. Al enige tijd kon je een werkmap in realtime bewerken tijdens de vergadering in Excel Live. Dit recht was alleen voorbehouden aan de deelnemer die de werkmap deelt. Binnenkort kunnen alle deelnemers hier in werken. Je springt gewoon in en begint met het bewerken van een Excel werkmap en hoeft hiermee niet het vergaderscherm te verlaten.

 

Dit realtime en gelijktijdig samenwerken in Excel Live is nog maar 1 van de vele nieuwe ontwikkelingen binnen Microsoft 365.

 

Nieuw op de roadmap

 

Nieuwe lay-out voor Excel, PowerPoint en word online

Het online Office pakket krijgt een nieuwe lay-out. Hij wordt simpeler en gebruiksvriendelijker zodat je je beter op je werk kun focussen en niet steeds meer zoekt wat waar ook alweer zit.

 

Teams: Whiteboard starten vanuit Teams vergadering in Teams Rooms

Er komt een update met betrekking tot het gebruik van Whiteboard binnen Teams Rooms. Een geopende whiteboard in een Teams vergadering gebruik je binnenkort ook binnen Teams Rooms.
Er komt een functie waardoor je binnen de Teams vergadering aangeeft dat je de whiteboard wilt delen in een Teams room. Op deze manier blijf je samen werken, ook al zit je in andere rooms.


Teams: 2×2 video galerij binnen Firefox

Voor de Firefox gebruikers onder ons, ook jullie maken binnenkort gebruik van de 2×2 video galerij binnen een Teams vergadering.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Gebruik van Excel live binnen Teams vergadering

Als je in Excel Live deelt tijdens een Teams vergadering  loop je tegen het probleem aan dat alleen de persoon die het deelt alles kan invullen als er iets gewijzigd moet worden. Dit is binnenkort verleden tijd. Microsoft voert een update uit waardoor je bij een gedeeld Excel document deelnemers het recht geeft om te wijzigen.

OneDrive: Activiteiten kolom in Mijn bestanden

Binnen OneDrive heb je bestanden staan die voor jou persoonlijk zijn. Wil je dat toch iemand een bestand bekijkt dan kun je die delen. Gelukkig zie je achter ieder document al welke bestanden er gedeeld zijn en welke nog privé zijn. Hier komt een kolom bij, namelijk een activiteiten kolom waarin ongelezen opmerkingen en/of bewerkingen staan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures