Wekelijkse Microsoft update – Wk 28

Bij het ontvangen van een nieuwe één-op-één chat van een externe gebruiker, zien Teams-gebruikers straks een uitnodiging waarmee je de externe gebruiker accepteert of blokkeert. Hierdoor blokkeer je externe gebruikers op elk moment, waardoor de toegang tot aanwezigheids- en inkomende berichten wordt ingetrokken.

 

Microsoft lanceert een aantal ontwikkelingen in Teams, waaronder de externe chat blokkeren. Zie wat er nog meer op stapel staat!

 

In ontwikkeling

 

Externe chat blokkeren

Een van de vele nieuwe mogelijkheden in Microsoft Teams is dat je een chat met externe personen begint door een uitnodiging te sturen. Door deze functie leg je snel contact tussen klanten, leveranciers of andere belanghebbenden. Maar het kan ook zijn dat je liever wilt dat deze groep het via de officiële manier doet en niet via de chat. Om te voorkomen dat iedereen maar gewoon chat berichten stuurt komt er een optie waarmee je externe personen blokkeert. Stuurt een extern persoon dan een uitnodiging voor een chat, dan beslis jezelf of je deze accepteert of niet. Ook bestaat de optie waarmee je een extern persoon blokkeert.

 

Plekken aangeven in samenzijn-modus

Tijdens een online teams vergadering is er veel mogelijk qua scherm indeling. Organisators kunnen binnenkort het samenzijn-modus voor iedereen beschikbaar maken waardoor iedereen hetzelfde beeld heeft.

Maak je samenzijn modus nog leuker met de nieuwe optie waarmee de organisator in een samen zijn modus plekken toewijst aan deelnemers. Dit heeft als groot voordeel dat je precies weet wie waar zit tijdens de vergadering.

 

Zelf download locatie kiezen

Zelf kiezen waar je je gedownloade bestanden opslaat. In de desktop versie van Teams kies je binnenkort zelf een download locatie. Werk je in de online Teams dan ben je nog afhankelijk van de instellingen die jouw browser staan

 

Uitgerold

 

Chatten met jezelf

Hoe handig ( en leuk) is het om via een chat naar jezelf niks te vergeten? Microsoft is klaar met het uitrollen van deze update. Boven in je chatlijst zie je nu jouw eigen naam.

externe chat blokkeren

Klik je ervoor de eerste keer op, dan krijg je nog een melding dat het echt alleen voor jezelf is . De rest van de chat functionaliteit is precies het zelfde als bij een chat met andere.

externe chat blokkeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures