Wekelijkse Microsoft update – Wk 27

Je houd een poll in Teams onder het personeel, want dat is ontzettend gemakkelijk . Je weet meteen hoe iedereen over bepaalde zaken denkt en kunt je beleid of andere zaken hierop afstemmen. Dit kunnen ook periodieke vragen zijn, want de stemming kan in de loop der tijd veranderen. Je kunt deze vragen c.q. poll binnenkort hergebruiken, waardoor je de poll eenvoudig periodiek inzet.

 

Het hergebruik van polls is één van de uitbreidingen in functionaliteiten in Teams die nieuw op de planning staan. Welke kun je nog meer verwachten?

 

Nieuw op de planning

 

Gedeelde scherm weergeven in apart venster

Als er een scherm gedeeld wordt in een Teams vergadering komt het voor dat de deelnemende personen naar de achtergrond verdwijnen en dat in het grote scherm alleen nog maar het gedeelde zichtbaar is. Dit kan ergernis veroorzaken om dat je wilt zien wie deelneemt aan de vergadering en wie het woord voert.

Microsoft maakt hier een extra functie voor waarmee je het gedeelde scherm los maakt van de vergadering. Deze wordt weer gegeven in een apart scherm. Hierdoor heb je zowel de deelnemende personen zichtbaar als datgene wat gedeeld is.

 

Vertaling in Teams mobile voor Android en iOS

De ontwikkeling voor Teams binnen iOS en Android gaat maar door. Binnenkort kun je ook binnen Android en iOS gebruik maken van vertaal mogelijkheden.

 

Hergebruiken van eerdere gemaakte Polls binnen Teams vergaderingen

Afgelopen jaar is een poll houden binnen een Teams vergadering als functie erbij gekomen. Deze functie breidt Microsoft uit met het hergebruik van eerdere polls. Dat is natuurlijk ontzettend handig als je steeds ongeveer dezelfde vragen stelt.

 

Wordt uitgerold

 

Chatten met jezelf

Hoe leuk is dat, chatten met jezelf. Je stuurt naar jezelf chatberichten, notities, bestanden, afbeeldingen en video’s in Teams. Hierdoor blijf je beter georganiseerd en maak je snel aantekeningen zonder dat je de Teams app verlaat. Alle documenten en afbeeldingen blijven in één systeem.

 

Uitgerold

 

Nieuwe flow toegevoegd om geblokkeerde apps toe te staan

Het Teams gebruik en daarmee de vraag naar apps binnen Teams is hard gegroeid. Echter zijn niet alle apps voor elke gebruiker even bruikbaar.

Je wilt als bedrijf inzichtelijk hebben wie welke apps gebruikt en ook dat men niet zomaar apps installeert. Hiervoor is een blokkade gemaakt. Je moet eert toestemming krijgen van een Teams administrator alvorens je een app installeert.

Om het de Teams administrators zo makkelijk mogelijk te maken, maar ook om je goedkeuringsverzoek te versnellen is er een flow aangemaakt voor het goedkeuren van apps. In het uiterste geval kan de Teams administrator later de app nog blokkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures