Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 18)

Interne en externe communicatie vloeien in elkaar over. Want als je interne communicatie op rolletjes loopt, zie je extern resultaat. Dat geldt ook voor Microsoft Teams. Vaak gebruik je het eerst intern. Zie je de voordelen? Dan gebruik je het ook voor je externe communicatie.

 

Microsoft weet dat al enige tijd en kondigt daarom verschillende ontwikkelingen aan, die de communicatie met externe partijen beter laat verlopen.

 

Teams groep chat met externen

Met deze nieuwe functie worden er groep chats gecreëerd waar je ook externe personen aan toevoegt. Wel moeten alle gebruikers de opties met betrekking tot externe toegang inschakelen.

 

Apps in vergader chats met externen

Binnenkort voeg je tijdens vergaderingen externe apps toe aan de vergader chat. Gebruikers van de uitnodigende organisatie hebben alleen de rechten voor het toevoegen van deze apps.

 

Gelanceerd

 

Meerdere functies voor Break-out room

Met de “breakout-room” vergader je tijdens de vergadering verder in kleinere groepjes. Een organisator van de vergadering plaats de deelnemers in aparte groepjes te plaatsen zodat ze onderling verder vergaderen. Op deze breakout kan de organisator een tijd zetten. Hiermee voorkomt hij dat de vergaderingen lang duren. Is de tijd voorbij? Dan worden de breakout rooms automatisch afgesloten en keren de deelnemers weer naar de vergadering met alle deelnemers terug.

 

Microsoft heeft een functie toegevoegd waarmee het makkelijker wordt om te switchen tussen verschillende breakout rooms.

 

Wordt uitgerold

 

Grote gallery en samen-zijn modus voor webbrowsers

Deze update stond al enige tijd op de planning. Eindelijk rolt Microsoft hem uit. Personen die vergaderen met Teams in Edge/Chrome maken bijna gebruik van de grote gallery of de samen zijn-modus tijdens de vergaderingen.

 

Tijdens vergaderingen zoeken naar deelnemers in de zoekbalk

Het zoeken naar deelnemers of het uitnodigen van deelnemers tijdens een vergadering wordt binnenkort makkelijker. Via de zoekbalk waarmee gezocht kan worden naar deelnemers binnen de vergadering, zoek je nu ook naar gebruikers buiten de vergadering om. Deze personen vraag je eventueel om aan de vergadering deel te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Grootschalig IT Event op 16 april: Arrix LABS

Meer informatie en meld je aan!