Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 16)

Waarbij je voorheen bij collega langs liep en snel overleg had, is er nu de onmiddellijke online vergadering. Je start deze vanuit Teams op.  En dat kan nu ook vanuit Outlook! Net zoals in Teams open je de agenda in Outlook waar je “nu vergaderen” bovenaan het lint ziet staan. Selecteer het, open de Teams vergadering en krijg een snelkoppeling om deelnemers uit te nodigen.

 

Dit is één van de nieuwe functionaliteiten die Microsoft in April aan Teams heeft toegevoegd. Deze week blikken we terug over de nieuwe functionaliteiten van de maand April.

 

Verbeteringen voor Forms Polls binnen een Teams vergadering

Zodra er een nieuwe poll wordt gemaakt komt er een lijst met veel gemaakte vragen die gebruikt kunnen worden. Gasten, die op dat moment in de Teams vergadering aanwezig zijn, kunnen nu ook meedoen met de poll. Voor Forms Polls op mobiele apparaten zijn er verbeteringen aangebracht.

 

Een e-mail delen met Teams vanuit Outlook

Het was nog niet bij iedereen zichtbaar, maar vanaf nu deel je e-mailberichten, die je ontvangt in de Outlook desktop app, met Teams. Heb je een e-mailbericht die je graag deelt, dan dan stuur je deze niet meer door, maar deelt het simpel met 1 of meerdere teams.

onmiddelijke vergadering Teams

Hoe doe je dat? Heel simpel: Ga naar de mail die je wilt delen, zoek boven in de balk naar : “Delen met Teams” Je krijgt nu de optie om de juiste Teams groep te kiezen. Na het kiezen van de juiste groep staat het mailtje onder “Posts” van dat betreffende team.

 

Camera gebruik tijdens Teams vergadering binnen Safari

Voor de Mac gebruikers onder ons: Heb je Safari 14 of hoger dan gebruik je nu ook je camera tijdens een online vergadering binnen Safari.

 

Upgrade van aantal leden van een Team

Door een Upgrade kunnen er nu tot 25000 leden aan een Team worden toegevoegd.

 

Vergadering terugzien

Teams biedt nu een herhaling van Teams-vergaderingen waarmee deelnemers en degenen die er niet bij waren de hele vergadering terug kijken. Een herhaling bevat de opname van de vergadering, een transcriptie, een chat, gedeelde bestanden en meer. De herhaling wordt automatisch gedeeld via het chattabblad van de vergadering en is zichtbaar in het informatietabblad van de uitnodiging voor de vergadering. Dit is ook de plek waar organisatoren een aanwezigheidsrapport terug vinden.

 

Lage data modus

Tegenwoordig kan Teams op bijna alle apparaten. Waar je ook bent je kunt een vergadering bij wonen, ook als je niet binnen wifi bereik bent. Met een mobiele dataverbinding via bijvoorbeeld je mobiel kun je toch aan de vergadering deelnemen. De enige beperking hierin is je databundel, zeker bij het gebruik van video. Microsoft heeft hier een oplossing voor bedacht waardoor je de vergadering in een modus laat draaien en hierdoor weinig data gebruikt.

 

Makkelijker zoeken in Outlook

Het zoeken binnen Outlook is eenvoudiger. Microsoft noemt het  “Zoeken in Natuurlijke taal “. Een aantal voorbeelden:

  • E-mail van iemand zoeken -> van Hans
  • E-mail van iemand naar iemand zoeken -> Van hans naar Janneke
  • E-mail van iemand vinden over een trefwoord ->van hans over vakantie
  • E-mailberichten met bijlagen zoeken -> emailberichten met bijlage

Gebruikers die gebruik maken Office 365 email en online zijn, beschikken over deze handige “natuurlijke taal” tool. Het is mogelijk dat nog niet alle zoekopdrachten vertaald zijn.

onmiddelijke vergadering Teams

 

Dicteren in Word(online) of Outlook

Maak je gebruik van de optie dicteren binnen Word of Outlook? Dan is je vast opgevallen dat de werkbalk aangepast is. De werkbalk heeft meer functies zoals “Automatische leestekens”.

onmiddelijke vergadering teams

Word Online

onmiddelijke vergadering teams

Word/Outlook Desktop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures