Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 15)

Met Microsoft Teams Rooms creëer je een hele andere vergaderervaring. Je verandert de vergaderruimte naar een samenwerkingsruimte met video-ondersteuning. Begin je vergadering met één druk op de knop, ervaar de hoge kwaliteit HD-audio en -video en deel content eenvoudig in de ruimte en met externe deelnemers.

De ontwikkelingen van Microsoft staan de komende tijd in het teken van deze Microsoft Teams Rooms. Niet te verwarren met break-out rooms

 

Microsoft Teams Rooms

Teams Rooms, ook wel Audio voor vergaderruimte genoemd, is een digitale ruimte waar je apparatuur aan koppelt. Hierdoor zit je met meerdere mensen tegelijk in 1 (grote) vergaderruimte vergadert online met elkaar. Als iemand, die aanwezig is in de vergaderruimte, wat zegt dan versta je diegene ook direct online. Individueel heb je geen scherm en/of audio nodig. Er zijn ondertussen een paar bedrijven die er apparatuur voor hebben ontwikkeld. Microsoft heeft voor het komende jaar enorm veel ontwikkelingen op de planning staan voor Teams Rooms. Denk bijvoorbeeld aan instellingen voor het makkelijk zoeken naar een ruimte, door te zoeken op locatie of gebouw of apparatuur die ervoor is ook te beheren in Endpoint manager.

microsoft teams rooms

Gelanceerd

Lage data modus

Tegenwoordig heb je op bijna alle apparaten Teams waardoor je, waar je ook bent, vaak wel een vergadering kan bijwonen. Dit kan ook wanneer je niet binnen wifi bereik zit. Met gebruik van een mobiele dataverbinding, via bijvoorbeeld je mobiel, neem je dan deel aan de vergadering. De enige beperking hierin is je databundel, zeker bij het gebruik van video. Ook hier houdt Microsoft rekening mee. Je kunt je vergadering in een modus draaien waarmee je weinig data verbruikt.

 

Camera gebruik tijdens Teams vergadering binnen Safari

Voor de Mac gebruikers onder ons: Heb je Safari 14 of hoger dan gebruik je nu ook je camera tijdens een online vergadering binnen Safari.

 

Bezig met uitrollen

Verbeteringen voor gebruik audio tijdens Teams vergadering

Dat je als presentator of organisator niet zelf de microfoon van een andere deelnemer kunt aanzetten, wordt gezien als een groot gemis. Een deelnemer moet nu zelf zijn of haar microfoon aanzetten. Microsoft verbetert dit en de presentator of organisator kan wel de microfoon van deelnemers aanzetten

 

Meerdere opties voor Breakout room

Tijdens een vergadering is het soms handig om verder te vergaderen met kleinere groepjes. Dit kan door middel van een ‘breakout room’. Een organisator plaatst deelnemers in aparte groepjes zodat ze onderling verder vergaderen. Microsoft voegt een functie toe waarmee je als organisator een tijd op deze breakout kunt zetten.  Als de tijd voorbij is worden de breakout rooms automatisch afgesloten en keren de deelnemers automatisch weer naar de echte vergadering terug . Hiermee voorkom je ellenlange vergaderingen.. Ook komt er een functie waarmee je makkelijker switcht tussen verschillende breakout rooms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures