Wekelijkse Update Microsoft 365 (Wk 17)

Bij Teams verandert je status als je er niet bent. Maar dat rode, oranje of kleurloze bolletje is onduidelijk. Een out of office bericht als je een chat start is dat niet. We kunnen hem dan ook binnenkort verwachten : een out-of-office functie in Teams. Hiermee herken duidelijk de status aan de profielfoto. Wil je een chat starten dan krijg je de ingestelde melding te zien. Helemaal handig met de vakantieperiode in zicht!

 

Deze out of office functie in Teams is in van de vele ontwikkelingen in deze samenwerkingstool. Voor de maand mei zijn er nog meer ontwikkelingen op komst. Hieronder vertellen we je er meer over!

 

Ontwikkelingen/uitrol voor Microsoft Teams

 

Grote galerie en samen zijn modus voor Webbrowsers

Deze update staat al enige tijd op de planning. Hopelijk komt deze nu echt uit in mei zodat personen die vergaderen met Microsoft Teams in Edge of Chrome ook gebruik maken van grote gallery of de samen zijn-modus.

Chats ordenen in de mobile app

Binnenkort kun je ook binnen de mobile app van Microsoft Teams chats ordenen en vastpinnen.

 

Uitgebrachte ontwikkelingen voor Microsoft Teams

 

Tot 10.000 leden in een organisatie brede Teams

Je voegt tot 10.000 leden in een organisatie breed team toe. Daarbij moet je er wel op letten, als het bedrijf zo groot is, dat je instellingen binnen Teams goed staan. Denk bijvoorbeeld aan: mogen er ook externen bij dit team komen? Of mag iedereen binnen dit team chatten?

 

3 x 3 weergave bij opname van Microsoft Teams Rooms

Als je een vergadering opneemt in Microsoft Teams Rooms is het nu mogelijk om tot 9 deelnemers te zien in de opname.

 

Teams Casting voor Microsoft Teams Rooms voor Android

Gebruik je een Android toestel en wil je ad-hoc vergaderen dan gebruik je nu Teams Casting voor Microsoft Teams. Met deze optie verbind je ook met Teams Rooms en deel je informatiemet alle deelnemers.

 

Wordt nu uitgerold

 

Out-of-office

In Microsoft Teams zet je de functie out-of-office aan. Als deze functie aan staat krijgen personen die jou proberen te bereiken de out-of-office melding.

 

Nieuwe Bypass lobby instellingen voor genodigde

Met deze nieuwe optie laat je alle genodigden direct naar een vergadering gaan. De volgende deelnemers komen wel in de lobby terecht:

  • Deelnemers die je later uitnodigt
  • Deelnemers die door anderen worden geïnformeerd .

 

Update voor vergadertoegang naar de vergadering

In deze update krijgen deelnemers van een vergadering die niet rechtstreeks zijn uitgenodigd andere rechten dan de oorspronkelijke deelnemers.  Denk bijvoorbeeld aan deelnemers die later zijn uitgenodigd of die je tijdens de vergadering zelf uitnodigt. Hiermee kunnen deze deelnemers na de vergadering geen toegang meer verkrijgen tot alle zaken rondom de vergadering. Ze kunnen dan niet meer bij bijvoorbeeld de chat of bestanden. Deelnemers die wel direct zijn uitgenodigd kunnen er wel gewoon bij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures