Microsoft 365 Update – Wk 50

Over de achtergronden in Teams is al wat te doen geweest. En nog steeds vragen gebruikers om optimalisatie van deze functie. Uit oogpunt van privacy willen ze vaak niet dat de achtergrond herkenbaar is. Maar met de “blur” functie, laat het toch altijd stiekem wat zien, met name als je beweegt.

Microsoft werkt hard aan een frosted glass achtergrond, waarvan de kwaliteit een stuk beter is. Deze functie komt alleen beschikbaar in de nieuwe Teams ervaring, zoals de vele nieuwe functionaliteiten die aan Teams worden toegevoegd.  Ook deze week ontdek je op deze plek alle nieuwe ontwikkelingen in Teams en andere applicaties van Microsoft 365.

 

In ontwikkeling

 

Teams: Ontdek-feed voor kanalen

Steeds meer bedrijven werken met Teams. Erg handig maar wat als je nu aan erg veel teams bent toegevoegd? Hoe blijf je dan op de hoogte wat er in de teams gebeurt? Microsoft ziet dit probleem ook en brengt een update uit waardoor je zelf aangeeft van welke Teams en kanalen jij updates wilt ontvangen.

Gebruikers krijgen hiermee toegang tot een gepersonaliseerde feed op basis van belangrijke updates in de kanalen waar ze deel van uitmaken.

 

Teams: Frosted glass achtergronden in Teams-vergaderingen

Microsoft is nog steeds druk bezig met het ontwikkelen van Frosted glass. Frosted glass is een soort achtergrondeffect waarmee je jouw privacy behoudt met een vage achtergrond op een meer professionele en creatieve manier. Als je nu je achtergrond vervaagt en je beweegt dan zie je  alsnog in welke ruimte je zit. Met frosted glass kunnen gebruikers afbeeldingen hebben met een vervagend effect erin.

Frosted glass activeer je met een PNG-afbeelding. Met de nieuwe frosted glass-effecten wordt het transparante gebied omgezet in een vage achtergrond terwijl de grafische elementen behouden blijven als onderdeel van het achtergrondeffect. Deze functie komt alleen beschikbaar in de nieuwe Microsoft Teams-ervaring.

 

Teams: Kanalen archiveren

Een zeer welkome update van Microsoft is dat je Kanalen kunt archiveren. Hiermee blijft je Teams omgeving opgeruimd.

Met de functie “Kanalen archiveren” kunnen eigenaars en beheerders kanalen archiveren die niet langer in gebruik zijn, terwijl de inhoud, inclusief berichten, bestanden en tabbladen, behouden blijft. Het gearchiveerde kanaal verwijder je uit de lijst met actieve teams en kanalen en verdere acties zijn niet toegestaan. Indien nodig kun je het kanaal herstellen.

 

Wordt uitgerold

 

Teams: Verwijderen van Items in Activiteiten

Microsoft rolt de functie dat je activiteiten binnen Teams verwijdert uit  Op dit moment blijven alle berichten er in staan wat tot een enorme lijst leidt.

 

Uitgerold

 

Whiteboard: Maak Loop-tabellen en takenlijsten

De uitrol van deze functie is nog steeds bezig. Voeg nieuwe Loop-tabellen en takenlijsten direct in whiteboards in en kopieer/plak ze in andere Microsoft 365-applicaties om in realtime samen met anderen inhoud te bewerken.

 

Whiteboard: Live-tekst

Vanaf nu kun je live zien wat andere deelnemers typen in Whiteboard-objecten. Bijvoorbeeld, wanneer een gebruiker tekst typt in een plaknotitie, kun je de tekst zien zoals zij deze invoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures