Microsoft 365 Update – Wk 13

Eén van de meest pijnlijke onderdelen van het deelnemen aan een Microsoft Teams-gesprek wordt opgelost door een nieuwe update. Wanneer je met grote aantallen deelnemers vanaf dezelfde locatie deelneemt (bijvoorbeeld een vergaderruimte) komt het voor dat er een soort echogeluid wordt veroorzaakt. Dit geluid kan escaleren tot een huilend geluid, ook wel “howling” genoemd.

 

In de nieuwste Update heeft Microsoft hiervoor een oplossing. Daarnaast zijn er nog  meer nieuwe functionaliteiten uitgerold of kun je zeer binnenkort verwachten.

 

Uitgerold

 

SharePoint: Privéconcepten voor SharePoint-pagina’s en -nieuws

Vanaf nu kun je dan eindelijk SharePoint pagina’s en nieuwspagina’s (tijdelijk) privé maken. Een privéconcept is alleen zichtbaar voor de pagina-auteur, de personen die de auteur kiest om het mee te delen en sitebeheerders. Op het moment dat anderen binnen de organisatie de pagina of nieuwsberichten mogen zien zet je hem open voor iedereen.

 

SharePoint: Microsoft lijst kalender weekweergave

Als je werkt met een kalender in SharePoint, kies je uit de verschillende weergaveopties. Van maandweergave tot jaarweergave. Nu is er een nieuwe optie beschikbaar: weekweergave. In plaats van een volle maand of jaar overzicht heb je dan alles mooi in een weekoverzicht. Dit maakt het een stuk overzichtelijker als je een drukke agenda hebt.

 

Wordt nog steeds uitgerold

 

Whiteboard: Timer

Tijdens (online)vergaderingen wordt steeds vaker Whiteboard gebruikt. Je werkt er ideaal in samen, omdat je tijdens vergaderingen “live” aanpassingen in deze applicatie kunt doen. Ook voor brainstormsessies is Whiteboard het aangewezen programma uit de Microsoft koker, echter lopen sommige gebruikers aan tegen een probleem. Als je beschikbare tijd aangeeft voor een brainstormsessie is het onduidelijk hoeveel tijd er nog over is. Een deelnemer moet in de gaten houden hoeveel tijd er nog over is. Hiervoor heeft Microsoft nu een timer ontwikkeld. Deze functie wordt op dit moment uitgerold en is snel beschikbaar.

 

OneDrive: Automatisch inloggen met account configuratie

Als je wel eens van pc wisselt kun je er tegen aanlopen dat soms niet alles goed gekoppeld is.
Dit geldt ook voor de OneDrive sync app. Als je van pc wisselt betekent dat de app niet automatisch koppelt en werkt. Microsoft brengt een update uit die checkt of er al andere apps, zoals Teams of office gekoppeld zijn aan een naam. Als dit zo is, dan koppelt de OneDrive sync app ook automatisch aan dat account.

 

Teams: Ultrasound Howling-detectie

Wanneer meerdere mensen zich in dezelfde ruimte bevinden en online verbonden zijn in dezelfde vergadering ontstaat er een feedbackloop die echo’s veroorzaakt. In de meeste gevallen escaleert de echo snel naar howling (zoals wanneer een muzikant de microfoon te dicht bij een luidspreker houdt). Door deze update krijgen de deelnemers een melding dat er al een deelnemer verbonden is met een Teams apparaat. De microfoon en luidsprekers van de overige deelnemers worden dan automatisch gedempt.

 

Gebruikers sjablonen opslaan en delen voor iOS- en Android-gebruikers

Maak je gebruik van iOS of Android apparaten en gebruik je Whiteboard? Dan kun je binnenkort een sjabloon maken van jou gemaakte Whiteboard en deze delen met andere gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures