De ICT-ontwikkelingen van 2020 op een rijtje

ict ontwikkelingen

2020: een jaar als geen ander. Bedrijven en organisaties gaan anders denken over hun ICT-strategie. Bij Arrix herkennen we een aantal ontwikkelingen die we graag met jullie delen.

 

Meer ogen intern gericht

Organisaties zijn geconfronteerd met projecten die niet doorgaan of worden uitgesteld vanwege de aanhoudende coronamaatregelen. Ze richten daarom hun blik op de interne processen. Alle informatiesystemen rondom procesmanagement worden optimaal ingericht. Hier kun je een significante verbetering in maken voordat het weer te druk wordt om hier tijd in te investeren. We merken een enorme toename in klantvragen omtrent ons Kwaliteitsmanagementsysteem. Maar ook zaken als effectief informatie- en documentmanagement nemen organisaties onder de loep tijdens de coronacrisis. Dit vertaalt zich naar een revisie van het documentmanagementsysteem en de adoptie daarvan.

 

Meer aandacht voor security

In deze bijzondere tijd neemt ook het aantal hacks en beveiligingsincidenten toe. Hierdoor krijgen organisaties meer aandacht voor security en dat is terecht. Thuiswerken brengt nieuwe risico’s met zich mee en veel organisaties komen erachter dat ze niet voorbereid zijn op deze nieuwe beveiligingsrisico’s. Dit geldt zowel op technisch gebied als op het gebied van beleid omtrent informatiebeveiliging. Gelukkig breng je beide goed in kaart te brengen met de securitycheck.

 

ERP: meer doen met de mogelijkheden die je hebt

Weinig bedrijven zijn in 2020 overgestapt naar een nieuw ERP-systeem. Dit heeft meerdere redenen. De eerste is dat een ERP-implementatie tijd- maar ook kostenintensief is. De tweede reden is dat continuïteit in je werkwijze belangrijk is in turbulente tijden. We herkennen echter wel een trend op het gebied van ERP-software. Organisaties doen meer met mogelijkheden die hun systeem heeft. Ze breiden hun systeem uit. Dit houdt in dat bedrijven aan de slag gaan met nieuwe modules, of dat ze kiezen voor een zogeheten add-on. Zo groeit, de drang naar uitgebreide rapportages via een tool zoals Power BI of Sumatra, sterk. Dat is logisch, omdat meer inzicht in je data ervoor zorgt dat je meer doet met de middelen die je hebt.

 

Een vernieuwde blik op telefonie

Telefonie staat niet altijd hoog op het prioriteitenlijstje bij de meeste organisaties. “Het is er gewoon”. Maar dit is met het thuiswerken enorm veranderd. Flexibele telefonie en optimale bereikbaarheid zijn cruciaal. Maar ook thuis bellen via zakelijke lijnen is erg populair. Er zijn veel bedrijven die innovatie op het gebied van telefonie en bereikbaarheid op de prioriteitenlijst van 2021 hebben gezet.

 

Teams, Teams, Teams

Dit is een open deur. Iedereen weet dat we meer video-vergaderen dan ooit. Organisaties zetten het in als meer dan een vergadertool. Dit is een trend die steeds meer waarneembaar is. Bedrijven brengen hun documentmanagementsysteem onder in Teams, vaak met SharePoint op de achtergrond. Maar ook projectmanagement via Projects brengen bedrijven onder in Teams. Andere veel voorkomende uitbreidingen binnen Teams zijn VoIP telefonie en Power BI dashboards.

 

Modernisering in een stroomversnelling

Omdat alle eerder genoemde facetten vallen onder de Moderne Werkplek stappen bedrijven over naar de Moderne Werkplek. Of hebben een roadmap om hier in de toekomst mee bezig te gaan. De Moderne Werkplek is namelijk een volledig flexibele en beveiligde oplossing die ideaal is voor het thuiswerken. Bovendien zit innovatie inbegrepen zit bij het vaste maandbedrag per werkplek en je ziet dat het voor bijna alle organisaties een logische volgende stap is.

 

Continuïteit en stabiliteit

De laatste trend die we zien is dat een stabiel partnernetwerk met leveranciers waar je op kunt rekenen extra belangrijk is in turbulente tijden. We willen daarom via deze weg onze relaties nogmaals bedanken voor het vertrouwen in Arrix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures