Wekelijkse update Microsoft 365 (Wk39)

Nu we steeds meer hybride werken is de vergaderruimte de plek waar collega’s die thuiswerken samenkomen met de mensen op kantoor. Teams rooms bevordert deze samenwerking en brengt het naar een hoger niveau. Microsoft ontwikkelt daarom verschillende nieuwe functies voor Teams Rooms.

 

In deze blog vertellen we je er meer over, maar ook over de andere nieuwe functies binnen Teams die Microsoft lanceert, uitrolt en ontwikkelt.

 

Gelanceerd:

Microsoft Teams: Teams beschikbaar voor Apple CarPlay

Je bent niet altijd op tijd thuis of op kantoor voor een vergadering. Daarom voegt Microsoft samen met Apple een functie toe aan Apple CarPlay waardoor je in de auto vergadert. Deze functie is alleen mogelijk als je auto beschikt over Apple CarPlay.

 

Microsoft Teams: Eigen samenzijn modus

Creators maken nu een eigen samenzijn modus via de nieuwe Microsoft Scene Studio. Dit is een webapplicatie die benaderbaar is via het Microsoft Teams Developer Center. Deze modus gebruik je voor de eigen vergaderingen of deel je met anderen van de organisatie of met de rest van de wereld via de publieke Microsoft Teams winkel. De handgemaakte samenzijn modus wordt verpakt als een Microsoft Teams applicatie. Binnen de organisatie zet je dit in om vergaderingen interessanter te maken.

 

Wordt uitgerold:

Microsoft Teams: Power Automate template toegevoegd aan Teams Templates

Microsoft rolt via Power Automate Teams templates uit voor als er een nieuw team wordt aangemaakt. Dit team krijgt dan direct de juiste apps en kanalen.

 

In ontwikkeling:

 

Microsoft Teams: Power Automate acties voor in vergaderingen, Teams, enz

Binnenkort gebruik je  nieuwe Power Automate acties binnen Teams.
Je moet hierbij denken aan:

  • Een Teams vergadering aanmaken
  • Een bericht naar een kanaal versturen
  • Een Team maken of
  • Gebruikers toevoegen aan een Team

Er komt ook een nieuwe Power Automate trigger: Lid verlaat een Team.

 

Microsoft Teams: Vastzetten van chat berichten

Wanneer je veel gebruik maakt van de chat binnen een Teams omgeving dan kun je berichten over het hoofd zien. Daarom komt de functie beschikbaar waarmee je chatberichten vast pint. Zo blijven ze altijd direct zichtbaar voor iedereen en worden de berichten niet over het hoofd gezien.

 

Microsoft Teams rooms updates

  • Op IP gebaseerde audiovisuele  apparaten worden al gebruikt binnen Teams vergaderingen en binnenkort ook binnen een Teams Rooms.
  • De chat bubbel komt ook beschikbaar in Teams Rooms. Met chatbubbels verschijnen chats op de schermen van alle deelnemers en nemen gebruikers deel aan de discussie zonder naar het huidige chatscherm over te schakelen. Met deze functie staat “chatten meer centraal in het gesprek”.
  • De schermweergave tijdens vergadering kan op volledig scherm worden gezet.
  • Binnen Teams Rooms kun je een rol verdeling geven aan deelnemers. Binnen Teams Rooms kan er gekozen worden uit presentator of deelnemer.
  • Ook kun je binnen Microsoft Teams Rooms tot 7 video’s spotlighten.
  • Daarnaast krijgt Teams Rooms de functie voor het blokkeren van  vergaderingen. Je kunt dan niet meer deelnemen aan een Teams Rooms vergadering

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures