Microsoft 365 Update – Wk 7

Onze blog(s) gemist? De afgelopen periode geen tijd gehad om je op de hoogte te stellen van de nieuwste functionaliteiten in Microsoft 365? Deze week geven we je een overzicht wat er de laatste weken is uitgebracht.

 

Forms en Teams: Meerdere vragen in Poll tijdens Teams vergadering

Als organisator of presentator van een vergadering kun je Microsoft Forms gebruiken voor peilingen  die je vervolgens deelt en bespreekt tijdens een Teams vergadering. Dit kan nu ook via de ingebouwde Polls-app in Microsoft Teams. Een ander groot voordeel is dat je nu meerdere vragen per poll stelt, in plaats van slechts één vraag zoals voorheen.

 

Forms: meerdere updates met betrekking tot gebruik afbeeldingen

De gebruikers van de Polls-app in Microsoft Teams voegen nu ook afbeeldingen toe  aan de poll. Dit fleurt de poll op een leuke manier kan opfleuren of maakt de vraag duidelijker. De afbeeldingen load je up vanaf je lokale apparaat en gebruik je zowel in de vraag als in de antwoorden.

 

Whiteboard: Namen zien bij sticky notes

In Teams op het web zien deelnemers nu wie sticky notes aan het bord toevoegt.

 

Whiteboard: Tekst functionaliteiten

Deze update binnen whiteboard geeft je de vrijheid voor het aanpassen van de tekstopmaak. Je hoeft je niet te houden aan de standaard tekst stijl. Tevens zijn er nog een aantal andere functionaliteiten bij gekomen die je kunt gebruiken

Teams: Chat berichten later verzenden

Het later verzenden van chatberichten is nu mogelijk. Heb je een bericht getypt en wil je hem (toch) nog niet verzenden dan kun je kiezen voor uitgestelde verzending. Klik met je rechter muisknop op het pijltje en kies de dag en tijd dat je het bericht wel wilt verzenden.

 

Teams: Samenwerken in teams met Excel Live

Je deelt al enige tijd live een PowerPoint presentatie en deelnemers kunnen deze waar nodig aanpassen. Vanaf nu kan dit ook met Excel. Je werkt gemakkelijker samen met alle deelnemers binnen de vergadering op je Excel-werkblad. Selecteer het bestand dat je wilt delen, verleen permissies aan de deelnemers en stel die deelnemers in staat om het document direct vanuit het vergadervenster te bewerken.

 

Teams: Voeg personen toe aan een groep chat door middel van een @

Voeg nieuwe deelnemers toe aan een groep chat met @mention, zonder dat je navigeert naar het dialoogvenster ’toevoegen’. Bij het toevoegen van een nieuwe deelnemer bepaal je alsnog hoeveel van de chatgeschiedenis je wilt delen.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Microsoft 365? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Wekelijks wordt je geïnformeerd over de nieuwste functionaliteiten in Microsoft 365.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures