Wekelijkse update Office 365 – WK 5

templates teams

Met de wekelijkse Microsoft Office365 update breng ik jou op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft!

 

Outlook op het web standaard met nieuwe taken look

Microsoft stelt binnenkort het ‘nieuwe’ Taken standaard in de Outlook webapp in. Met deze wijziging is het voor gebruikers niet meer mogelijk om de oude view van Taken te gebruiken. Je kunt alvast gebruik maken van de nieuwe view. Dit kan via de toggle rechtsboven in je venster. Hiermee schakel  je “Het nieuwe Outlook” aan- of uit.

outlook mobile

Outlook mobile voegt tekstbewerking toe

Met rich formatting bewerk je de stijl van je tekst in een mail op de mobiele versie van Outlook. Hieronder zie je hoe je dit kan gebruiken.

outlook mobile

SharePoint team sites startpagina naar moderne template

Met deze update worden klassieke SharePoint team startpagina’s, welke niet zijn bewerkt, automatisch geüpdatet tot de moderne startpagina template. Op al deze klassieke SharePoint teamsites zien gebruikers vanaf de update een moderne startpagina. Bij het eerste bezoek wordt er uitleg gegeven aan de gebruikers over de features op de moderne site. In de nieuwe pagina plaats je eenvoudig nieuws en geeft de site weer op een mobiel. Bij deze pagina’ gebruikt men standaard webonderdelen. Klassieke teamsites met aangepaste content updaten niet automatisch. De update maakt niet automatisch een Office 365 groep aan voor deze teamsite, dit gebeurt wel als je een nieuwe moderne teamsite aanmaakt. Voor admins of site-eigenaren bestaat de optie om na de update alsnog te kiezen voor de vorige klassieke startpagina.

Pas de linker balk in Microsoft Teams aan

Met deze update kiezen gebruikers van Microsoft Teams zelf welke apps zij willen tonen in de linker balk. De instelling om dit als gebruiker aan te passen staat standaard aangevinkt, maar is via het beheercentrum uit te zetten. Zie hiervoor onderstaande afbeelding.

outlook mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures