Wekelijkse update Office 365 (WK 2)

templates teams

Met de wekelijkse Microsoft Office 365 update breng ik jou op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Office 365 en uit de roadmap van Microsoft!

 

Goedkeuring op koppeling met hubsite

Met behulp van Power Automate is het mogelijk om goedkeuring toe te passen om sites te kunnen koppelen aan de hubsite. Hiermee wordt het voor beheerders makkelijker om de hubsite en andere sites te beheren.

stickey notes

Leesbevestigingen in Microsoft Teams

Leesbevestigingen kennen we waarschijnlijk allemaal wel als de “blauwe vinkjes”. Deze functionaliteit wordt binnenkort ook in Microsoft Teams geboden. De leesbevestigingen vind je in de privé chats en bieden precies wat er van verwacht wordt: aantonen of het bericht gelezen is door de ontvanger. Qua instellingen zijn er drie mogelijkheden, te weten: ingeschakeld voor de hele organisatie, uitgeschakeld voor de hele organisatie of gebruikers deze keuze geven. Met laatstgenoemde optie selecteert de gebruiker in het instellingenmenu in Teams of het wel of geen gebruik wil maken van de leesbevestigingen. Deze instelling vind je (indien de functie is uitgerold in jouw tenant) onder Instellingen -> Privacy.

 

Outlook webapp integratie met Sticky Notes

Maak je gebruik van Sticky Notes dan is onderstaande functie zeker handig: Een integratie tussen de Outlook webapp en Sticky Notes, waarmee alles wat je wijzigt in Sticky Notes wordt gesynchroniseerd naar Outlook op het web. Andersom worden notities nu bewerkt in Outlook en worden deze gesynct met Sticky Notes in Windows.

 

stickey notes

Voor wie niet bekend is met Sticky Notes: Dit is een app die het bekende geeltje / memobriefje / post-it vervangen. Sticky Notes geeft je dezelfde post-its, alleen dan digitaal. Hiermee kun je snel een notitie maken en eventueel afbeeldingen toevoegen. De post-it is  bijvoorbeeld te “plakken” op het bureaublad. De notitie wordt gesynchroniseerd naar alle locaties, zoals in het mobiele OneNote (onder plaknotities) en nu dus ook Outlook op het web.

 

PowerApps beschikbaar voor documentbibliotheken

PowerApps is al enige tijd beschikbaar op lijsten in SharePoint. Nu is ook de uitrol gestart voor het beschikbaar maken van PowerApps op documentbibliotheken. Dat betekent dat je apps kunt toepassen in de documentbibliotheek in SharePoint.

 

Verbeteringen voor het inplannen van een vergadering in Microsoft Teams

Om der ervaring van het inplan-formulier te verbeteren zijn er meerdere features aan toegevoegd. De aangekondigde features zijn onder andere een verbeterde plan assistent, tijdzone selectie, beschikbaarheidsstatus van personen en locaties en de mogelijkheid om vereiste en optionele uitnodigingen te verzenden. Kortom, een aantal functies zoals je  gewend bent in Outlook.

 

Vertrek notificaties gecanceld

Eén van de benoemde updates in week 41 van 2019 wordt niet gerealeased. Het gaat hier om “vertrek” notificaties, die je herinneren aan het vertrekken naar een afspraak. Mochten hier nieuwe ontwikkelingen zijn, dan houden we je uiteraard op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures