Waarom je moet kiezen voor een vast nummer

vast nummer

Terwijl je thuiswerkt, bellen je collega’s je op je mobiel, want op je vaste toestel ben je niet bereikbaar. Ondanks dat thuiswerken en mobiel only de norm is, heeft een vast telefoonnummer nog steeds veel voordelen. Er zijn diverse redenen waarom je als bedrijf een vast telefoonnummer hebt. En deze redenen zitten thuiswerken niet in de weg.

 

Vast telefoonnummer

Je kunt nog steeds kiezen voor een vast nummer. Een vast nummer brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee:

 

1. Het straalt betrouwbaarheid en professionaliteit uit

Dit is wel een van de belangrijkste redenen. Vaak wekt een vast nummer toch meer vertrouwen dan een 06 nummer. Zie je bij bijvoorbeeld contactinformatie enkel een mobiel nummer staan dan wekt dit vaak wantrouwen op.

 

2. Je schaalt gemakkelijk op en af

Als je een nummerblok afneemt, schaal je gemakkelijk op, wanneer je organisatie groeit. En ook als je organisatie krimpt schaal je weer gemakkelijk af. Bij vertrek van een medewerker, weet je zeker dat zijn of haar doorkiesnummer uitkomt bij het algemene nummer van de organisatie. Belde jouw klant deze voormalige medewerker altijd mobiel? Dan heb je kans dat hij de volgende keer bij de concurrent uitkomt.

 

3. Bereikbaar of juist niet?

Wil je tijdens de vakantie of het weekend niet bereikbaar zijn voor zakelijke klanten? Dan kun je je mobiele telefoon uitzetten of doorschakelen, maar dan ben je privé onbereikbaar. Maak je gebruik van een vast nummer met doorkiesnummer, dan schakel je meteen door naar een collega of komt er een afwezigheidsmelding. Waar je ook bent, voor klanten en collega’s ben je altijd bereikbaar op de zaak.

 

Alle mogelijkheden van vast op je mobiel

Ondanks alle besproken voordelen lijkt het of vaste telefonie terrein gaat verliezen. Er heerst een norm van altijd en overal bereikbaar zijn. Mobiele telefonie komt hier een heel eind in tegemoet. Met vast mobiel integratie (VAMO) profiteer je van de voordelen van zowel vaste telefonie, zoals hierboven beschreven, als mobiele telefonie.

 

Met VAMO ben je overal bereikbaar op je vaste nummer en belt zelf uit met je vaste directe nummer of algemene nummer via je mobiele telefoon. Je komt professioneel over op klanten en op je website. En je telefonische beschikbaarheid regel je via een gratis app. Daarbij maakt je mobiel onderdeel uit van je telefooncentrale. Je klant krijgt nooit nul op het rekest, ook niet als jij onbereikbaar wilt zijn. Je laat de oproep doorverbinden naar een collega of jouw nummer komt uit bij het algemene nummer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures