De voordelen van de moderne werkplek voor je medewerkers

voordelen moderne werkplek

In onze vorige blog vertelden we al over de voordelen van de moderne werkplek voor je organisatie. Maar uiteindelijk zijn het je medewerkers die in de meeste gevallen met deze moderne werkplek moeten werken. Waar liggen voor hen de voordelen? Alex Bakker van Arrix vertelt er meer over.

 

Tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken

We geven de eindgebruikers een ‘workspace’ mee, waarbij ze alle informatie die ze nodig hebben om te werken op één plek vinden. We zorgen ervoor dat alles met een single sign on werkt: de medewerker logt aan de voorkant één keer in en hoeft daarna niet ergens opnieuw in te loggen. Overigens geldt dat alleen voor de applicaties die deze dienst ondersteunen, al zijn dat tegenwoordig de meeste. En we helpen de eindgebruikers om slimmer gebruik te maken van de mogelijkheden die ze al hebben.

 

Welke mogelijkheden zijn dat?

Deze oplossingen zijn gestoeld op Microsoft365. Met het afnemen van de licentie voor deze software krijg je de beschikking over heel veel tools. Vaak gebruik je er echter maar een paar. Samen met de eindgebruikers kijken we naar hun werkprocessen en helpen ze door te onderzoeken hoe je die slimmer in kan richten, door gebruik te maken van deze tools. Hoe kunnen we herhalende werkzaamheden automatiseren? Hoe kunnen we nog slimmer gebruik maken van Microsoft Teams om beter te kunnen samenwerken? Hoe zorgen we ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan zoeken naar de juiste data? Ondersteuning van de eindgebruiker is erg belangrijk: kom je er niet uit, bel dan gerust naar de servicedesk van Arrix.

 

Teams is belangrijk onderdeel

Microsoft Teams is een belangrijk onderdeel van de moderne werkplek. Vaak opent Workspace binnen Teams: in de linkerbalk staan alle navigatiemiddelen en in het venster binnen Teams een navigatievenster naar je applicaties, nieuws en andere zaken. Het geeft belangrijke verbeteringen: we zien dat collega’s beter samenwerken met minder ruis en meer eenduidigheid in documentatie. Mensen gaan ‘om de data heen werken’ in plaats van dat er allerlei versies zijn. Daardoor worden documenten en data ook makkelijker gevonden. Data kan makkelijker geclassificeerd worden, wat het weer eenvoudiger maakt om er al dan niet bijvoorbeeld beveiliging aan te verbinden. Dat kan ook weer automatisch. Allerlei ‘gedoe’ in de marge verdwijnt. Toch blijft het werken op deze manier altijd veilig.

 

Meer weten?

De moderne werkplek is de werkplek van nú, niet van de toekomst. Wacht dus niet op het inrichten van zo’n werkplek. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We vertellen er graag meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog interessant?

Schrijf je dan in voor onze wekelijkse, korte nieuwsbrief en ontvang handige tips en interessante kennis van onze experts in je inbox. Mis dit niet!

Stuur mij de nieuwsbrief

Je privacy is 100% gegarandeerd.

© 2023 · disclaimer · voorwaarden · privacy · cookies · concept: Custard on & offline communicatie · realisatie: Arrix

Wij willen jou!

Check onze vacatures